Apeldoorn… Again…

En vandaag weer een nieuwe sprint starten in Apeldoorn. Dus weer op richting het oosten van het land. Het eerste plan was om het toch een keer vanaf huis te doen, maar dat duurt wel erg veel langer 🙁 En ik moest toch nog even lampjes halen bij de bouw,arkt, dus maar weer naar de paalbergweg gereden. De reis ging weer voorspoedig, hoewel ik toch weer verkeerd gokte in de IC naar Apeldoorn. Die gaat de zelfde richting als hij komt. Dus ik ga iedere keer tegen het verkeer in zitten, omdat ik denk dat hij door rijdt… De verdere werkdag was niet echt bijzonder . Terug naar Amsterdam de fout gemaakt om niet te kijken hoe laat de trein ging. Ik zat zo in de bus naar het station, maar daar kon ik dan drie kwartier wachten op de trein. Beetje dom… Maar gelukkig doet mijn laptop het tegenwoordig overal waar internet beschikbaar is, dus… Muziekje op de hoofdtelefoon en nog wat tikwerk doen. Vanaf station Holendrecht, mijn auto opgehaald bij mijn werk en langs de bouwmarkt, via de supermarkt naar huis. Thuis lekker gegeten. Hanburgertjes met gebakken uien. Ik had inmiddels ook het hakse USB kabeltje ontvangen en kon dus nu ook de SunAir en de PowerController met klittenband vastzetten in de behuizing van het SDL weerstation. Daarna met de montage handleiding er bij, alle aansluitingen één voor één gecontroleerd. De HDC1080 maar weer niet aangesloten. Voorlopig zorgt die alleen maar voor problemen. Hopen dat ze daar nog een oplossing voor bedenken, anders is dat jammer. Het enige dat die aan info geeft is de temperatuur en vochtigheidsgraad in de box. En dat zou alleen interesseant zijn als… Tja, wanneer??? Alles weer ingeplugd en aangezet en nu afwachten hoe lang de zon de accu voldoende gevuld houdt om de boel aan de gang te houden. Om die periode te rekken heb ik nog wat opties gevonden om het stroomgebruik van de Raspberry Pi te verminderen. Ik zet de HDMI poort uit en schakel ook het PWR/ACT ledje uit. “And Now We Wait” 🙂

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.