Dag ketel, hallo ketel…

Annet ging naar haar werk en ik bleef achter. Colin had het eerste uur les, dus die moest bijtijds op de halte zijn. Ik moest thuis blijven voor de ombouw van de rookgas afvoerkanalen en de vervanging van de ketel. Feenstra begon het parkeerterrein al te bezetten, dus heb ik maar een briefje op de deur geplakt dat ik heel even heen en weer naar de bushalte was. We sloten zo achter de bus aan bij het stoplicht en bij de halte kon Colin zo uit de auto stappen en naar de bus gaan. Ik was op die manier nog ruim op tijd terug voor de ketel mensen. Een half uurtje later werd er inderdaad gebeld. Mijn “oude” ketel werd gedemonteerd en op mijn balkon gezet. Die is nog te nieuw om zo bij het oud ijzer te zetten. Ik ga proberen om daar nog wat geld voor te vangen. Ze waren erg onder de indruk van de bouten waar mijn ketel mee vast zat. Naar hun mening was dat wel een beetje over-kill, maar ach, ik was zeker dat hij niet van de muur zou vallen. Daarna ging het ombouwen van de leidingen van start. De nieuwe ketel is een slag kleiner en de buizen en pijpen moesten verlegd worden. Wat de grootste uitdaging was, was het maken van een condenswater afvoer. Die kon door de muur naar mijn wc of door de muur naar de keuken. In de wc, kwam die wel erg pontificaal midden uit de muur midden in mijn mooie tegelmuur, dus heb ik maar gekozen voor de keuken, uit het zicht naast de wasmachine. Arme installateurs… Mochten mijn droger en wasmachine gaan verplaatsen om die afvoer te kunnen maken. Maar het is wel een stuk netter zo. Toen kwam de buurvrouw nog langs. Dat is een mede Senna-fan. Bij de opruiming kwam ze nog een dubbele DVD tegen met een documentaire over Senna. Of ik die wilde hebben 🙂 Tuurlijk! Lieve buurvrouw 🙂 En ondertussen lekker aan de slag met puppet om de root wachtwoord conventie aan te passen. Ik had daar een eigen interpretatie aan gegeven. Het moest echter omgekeerd. Maar met puppet is dat snel geregeld. Een scriptje aanpassen en uitrollen en een half uurtje later was alles aangepast, inclusief het zetten van de nieuwe wachtwoorden. Ook verder gegaan met FreeIpa. De testmachines zijn weer gereset en ik ben de gecorrigeerde procedure gaan doorlopen. Hier en daar een hikje en een missertje, maar alles ging verder zoals we dat graag zagen. Vroeg in de middag waren de installateurs klaar met mijn nieuwe ketel. De draad van de thermostaat moest nog even verlengd worden en achter mijn kast naar boven gevoerd worden. Dat is het nadeel van het draad systeem. Helaas is mijn draadloze systeem speciaal voor de Vaillant, dus die kan ik niet meer gebruiken 🙁 Aan het einde van de middag kon ik dus gewoon Colin van school halen en door rijden naar mams. Lekker nasi gegeten en later weer naar huis. Rene kwam nog even langs om wat spullen op te halen en toen die weer weg was, ben ik weer verder gegaan met FreeIpa. Later op de avond was het punt bereikt dat ik in kon loggen! Met een IPA account! Zal het dan toch werken allemaal ??!?! Morgen mag mijn T&A collega verder testen met zijn CURA account, want dat zou de hoofdprijs zijn! En dan hebben we het op AIX 7.1 werkend. De volgende stap is hetzelfde liedje van vandaag op de tweede test machine met AIX 7.2. We gaan het meemaken!

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.