Nieuwe fiets

Vanmorgen eerst maaar eens samen met Colin naar Zaanstad gereden. Hij had met Monique gezocht naar een nieuwe fiets en in Zaanstad zat een winkel die iets leuks te koop had en nog voor een leuk prijsje ook. Ik had gisteren al voor alle zekerheid het fietsenrek achter op de auto gehangen om hem meteen mee te kunnen nemen, want hij wilde hem graag in ieder geval voor dinsdag hebben. Dan moet hij weer gymen buiten en gaan ze met de fiets naar het sportveld. De MTB gaat echt niet meer lekker. Hij zit er sowieso niet lekker op met zijn schooltas, dus werd het wel weer tijd voor een nieuwe fiets. Deze keer een stadsfiets. In Zaanstad, bleek het te gaan om een echte internet dozenschuiver 🙂 Een heel klein stukje “werkplaats” met boven een hele kale etage, met rijen met fietsen. Echt zo’n huurpand dat alleen maar voor snelle handel gebruikt wordt. Maar ze hadden fijne fietsen, dus ach… Snel de Spirit 7-speed gevonden en even een rondje door de “showroom” gereden. Die beviel goed. Met de jongens van de winkel gesproken en deze fiets hadden ze daar alleen in het mat zwart, wat uit de keuzes voor Colin toch de meest gewenste was. Hij had er beneden on de werkplaats nog eentje rijklaar staan, waar Colin nog even een rondje mee buiten heeft gefietst. Dat werd hem wel. We zijn nog even een ijsje gaan halen zodat ze de fiets nog even op alle punten na konden kijken en er een slot op konden monteren en een half uurtje later reden we met de fiets achterop weer terug. Even een tussenstop bij mijn huis om de fietsketting op te halen, want zo’n ring slotje is leuk, maar de fiets blijft nog wel tilbaar. Daarna nog even langs Monique haar huis om de sleutel van de fietsketting op te halen en door naar Hillegom. Daar alles van de auto afgehaald om hem klaar te maken voor de auto puzzelrit. Om half zeven gingen we, Annet, Colin, Marina en ik, op weg naar de parkeerplaats bij het Fioretti college en gingen we ons melden bij de tennis vereniging.  Daar kregen we nog wat aanvullende regels en een nummer voor op de auto: 45. Onze starttijd was 19:23. Op het parkeerterrein wachten tot de lagere nummers gepasseerd waren en aangesloten achter nummer 44. Bij de vlag kregen we de routebeschrijving en onze stempelkaart en gingen we op weg. Al vrij snel reden we verkeerd, waar we dan wel snel achter kwamen. En met hangen en wurgen hebben de alle opdrachten van route “A” afgewerkt. Hier en daar een extra vraag, die duidelijk door Sam bedacht waren 🙂  Gelukkig hadden Colin en ik daar al snel acceptabele antwoorden voor. Met het uitvoeren van de opdrachten ging het minder goed. Gelukkig kon je eigenlijk niet fout rijden, want daar was door de organisatie rekening mee gehouden. Op foute afslagen sonden bordjes met correctie opdrachten, waarmee je weer op de goede route terecht kwam. Na route “A” kregen we bij de finish route “B” en konden we weer op pad. Ook deze route gaf de nodige uitdagingen. In ieder geval hebben we ook deze tot een einde gebracht bij de finish vlag. Omdat de uitleg nog ruim een uur later was, zijn we nog even naar huis gereden voor een bakkie koffie. Tegen elf uur zijn we weer naar de tennisvereniging gereden voor de uitleg en de uitslag. Een aantal moelijke dingen hadden we goed opgelost, maar even zovele makkelijke dingen hadden we verknoeid en alles bij elkaar leverde dat een 44e plaats op van over de honderd rijders, dus echt slecht hebben we het niet gedaan. Timo en Merel hadden het een stuk beter gedaan met een 4e plek. Maar Timo had vorig weekend natuurlijk met Sam geoefend in Noordwijk 🙂 Verder hebben we een hoop lol gehad en dat is uiteindelijk het belangrijkste! Belangrijkste les was toch wel: lezen! Lees het regelement! Lees de extra aanvullignen! Lees de opdracht! Nee… “spel” de opdracht!

About Peter Hofman 2190 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.