Sterrenkunde voor beginners

Vanmorgen Colin weer naar school gebracht en doorgereden de file in. Ruim voor de Schiphol tunnel, zag ik de lampen al knipperen, dus ben ik meteen via de sluiproute gegaan. Uit de tunnel bleek dat de ellende gewoon verder de A9 op ging. Waze adviseerde de A10… Deze keer toch maar lansg die route gegaan. Op de radio hoorde ik later dat dat een goede keuze was geweest, want er stond op de A9 een vertraging van minimaal 22 minuten. Dan ook maar de kogel door de kerk en me ingeschreven op de cursus “Sterrenkunde voor beginners” die in het Artis planetarium gegeven wordt. In de ochtend dan een grote overwinning behaald op FreeIPA. Inmiddels heb ik twee kale systemen volgens de procedure zo ver dat ze inloggen via IPA kunnen autoriseren! We hebben dus nu het minimale dat we moeten hebben. Mooi zou nog zijn om het via ons CURA systeem ok nog te kunnen, maar dat is geen halszaak. Die horde wordt nog wel genomen volgens onze hulp. Aan het einde van de dag hadden we nog een soort van verplichte sessie met het hogere management die kwamen vertellen hoe we verder gingen. Mooie verhalen, maar ik moet het nog zien. Gelukkig was het op tijd afgelopen en kon ik naar mams. Colin was er ook al en de patat heb ik hem op zijn eigen verzoek weer naar Monique gebracht. Morgen zou hij terug naar huis fietsen van school. Ik ben reuze benieuwd. Thuis nog wat gegevens over het SDL weerstation naar SwitchDocLabs gestuurd om te horen of alles toch wel goed aangesloten zit. Verder even geïnventariseerd hoeveel switch poorten ik nu eigenlijk nodig heb. Morgen even twee acht-poort switches bestellen. Dan kan ik de huidige rommelige installatie vervangen door een nette.

About Peter Hofman 2143 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.