eTwist

De wekker ging en ik had eigenlijk geen idee wat voor dag het was. Het is zo’n rommelige periode geweest, dat ik de draad een beetje kwijt was. Moest ik Colin wakker maken? Moest ik mijn zwemtas mee nemen voor Only Friends? Moest ik weer naar Apeldoorn? Een wat betere blik op de wekker gaf uitsluitsel. Ik had alleen voor mezelf te zorgen en ik had geen speciale bestemmingen vandaag. Toen maar rustig aan de dag begonnen. In de pauze even naar de bouwmarkt om weer wat materiaal voor het SDL weerstation te halen. Een stang waar de zonnepanelen op gemonteerd kunnen wroden en bevestigingsmateriaal daarvoor. Ook twee M6 boutjes om de buis van de sensoren te kunnen fixeren in de buis die nu al buiten hangt. Na het werk nog even langs mams om mijn nieuwe thermostaat op te halen. Na de nieuwe ketel ook meteen maar een slimme thermostaat aangeschaft. Thuis tijdens de pizza besturdeerd hoe dat ding nou weer aangesloten moet worden. De, gelukkig meegeleverde, gateway moest bij aan de ketel gekoppeld worde op de plek waar de oude thermostaat zat. Het nieuwe thermostaat kastje moest dan weer aan de draad van het oude kastje komen en de draad die eerst in de cv zat,moest naar een ander gat in de gateway. Dus… Stroom van de ketel en schroeven maar! Toch wel wat tijd verder zat alles dan in en aan elkaar geknoopt. Stroom er weer op en duimen… De gateway begon al snel groen te branden om aan te geven dat wat hem betreft alles in orde was. Het scherm van de eTwist liet ook leuke berichten zien. “WiFi aansluiten”. De boel verder ingesteld en mijn vreemde klokprogramma er meteen ingeklopt. Dat gaat bij deze een stuk prettiger dan bij de oude vSmart. Die was sowiezo niet via het kastje te progammeren, daar was je telefoon-app echt noodzakelijk voor. Toen alles eenbeetje wertke, de telefoon app geinstalleerd. Via een QRC de telefoon aan de thermostaat gekoppeld (meteen mijn werk telefoon ook maar) en… “Er is een probleem met de verbinding naar de server (2000)”. Zucht. Natuurlijk heb ik dat weer. Als er een probleem op kan treden, dan zal dat bij mij zeker gebeuren. Maar goed, verder werkt dat ding als een zonnetje, dus die melding gaan we wel bij Remeha melden. Terwijl ik nog lekker aan het klussen was, kwam Annet. Nog een wasje aangezet en wat spullen opgeruimd en verder rustig aan op de bank gehangen.

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.