Oh wat een nacht :(

Dat ik toch weer uit mijn bed gebeld ben in een stand-by dienst heeft de relatieve rust die ik inmiddels had gekregen weer behoorlijk overhoop gehaald. Vannacht weer vreselijk onrustig geslapen. Dingen gedroomd die allemaal vreselijk ingewikkeld waren, maar wel gebaseerd op echte dingen, dus dat maakte het allemaal vreselijk vermoeiend. Dus brak mijn bed uit gekomen en Colin wakker gemaakt. Het ochtendritueel afgewerkt en met Colin naar de berging om zijn fiets te halen! Er zit vooruitgang in! Hij gaat nu in ieder geval zelf op de fiets naar de bushalte. Dat scheelt mij weer een wegbreng rondje 🙂 Niet erg, maar dit is natuurlijk wel zo makkelijk. Wie weet, fietst hij nog een keer door naar school! In ieder geval zal ik een sleutel van de berging voor hem laten maken. Wat later zat ik dan nog net zo brak aan de paalbergweg. Ook diverse bakken koffie hielpen niet. Met FreeIpa zijn we op het punt beland waarop de succeskromme afvlakt. Tot hier stormden we van succesje naar succesje, maar nu we de laatste horde bereikt hebben, gaat het wat langzamer. Er klopt nog ergens “iets” niet, maar wat??? In de middag nog even op zaal aan wat kabels getrokken. Heerlijk om gewoon connectoren op machines los te mogen trekken 🙂 Normaal gesproken staat daar een onmiddellijk ontslag op, maar nu moet het zelfs 🙂 Even testen of de configuratie wel goed geconfigureerd is. Als er dan niets fout gaat, weten we in ieder geval dat de redundantie in orde is. En toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Het weekend kan beginnen! Weliswaar met een stand-by dienst, maar laten we dat maar weer vergeten. Ik was eerder bij mams dan Colin. Die heeft tegenwoordig een latertje op de donderdag. Maar wat later kwam hij dan aangefietst. Lekker weer nasi gegeten bij mams. Ook nog even een sleutel van de berging voor Colin laten maken, zodat hij nu echt zelf zijn fiets kan opbergen en naar huis. Eerst maar eens de code van het SDL weerstation weer terug zetten naar wat het was. Direct begonnen de gegevens te uploaden naar IBADHOEV14 ?!?!? Kennelijk waren mijn wijzigingen niet goed. Ik heb geen idee waarom niet, daar heb ik te weinig python kennis voor. In ieder geval gaat er weer data naar buiten. Nu nog zorgen dat er alleen goede data naar buiten gaat!

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.