Solar array

Heerlijk uitgeslapen! Een nacht waarop ik gewoon normaal naar bed kon en ook gewoon normaal er uit kon 🙂 Pas tegen negen uur kwam ik een beetje bij bewustzijn. Mede door het gereutel op de Pokemon Go app, waar weer asistentie op gevraagd werd om in het dorp nog een MewTwo te vangen. Om tien uur? Oh, dat red ik wel… Maar dat bleek nog een uitdaging. Uiteindelijk maar met alleen een bak koffie op, op de fiets gesprongen naar de molen. Lekker in de druilregen 🙁 IN ieder geval dan wel MewTwo gevangen, dat dan weer wel. Bij de Meerwende kwam er nog eentje uit, dus hup, allemaal die kant op. Die heeft Raimo voor me gevangen. Die had geen eigen raid-pas meer, dus wilde wel voor andere vangen. En hij kan een stuk beter vangen dan ik, dus dat was een win-win situatie 🙂 Inmiddels was de druilregen veranderd in een wat nattere uitvoering dus iedereen besloot al snel om de biezen te pakken. Onderweg naar huis, ging het echt los en redelijk doorweekt kon strompelde ik mijn huis weer binnen. Lekker de natte sooi uit gedaan en verder gaan knutselen. De zonnepaneeltjes zitten in middels stevig op de pijp geschroefd. De wind sensor staat nu goed gedraaid, zodat noordenwind ook werkelijk als noordenwind geregistreerd wordt en niet als zuidenwind 🙂 Toen ook maar meteen geluncht met wat boterhammen met rosbief. De rest van de dag zitten knutselen aan de computers. De software van het SDL weerstation lijkt inmiddels geen extreem foute waardes meer door te geven naar IBADHOEV14. Ik heb in de code gebouwd dat de laatste goede waarde iedere keer bewaard blijft en als er een keer een ongeldige waarde komt, dat dan die laatst bewaarde waarde gestuurd wordt. Dat zorgt in ieder geval voor een grafiek die dicht bij de waarheid blijft. SwitchDocLabs moest nu alleen nog zorgen dat die ongeldige waardes niet meer voorkomen. Bij het weer eens in gebruik nemen van mijn Kodi speler, bleek die in de loop van de tijd een keer gecrasht te zijn en niet meer te werken. Geen nood, de andere chip er in en weer verder… Dacht je dan… Helaas kon die geen films meer vinden… Na veel geknutsel, dan maar een frisse van het internet halen en die installeren… Helaas… Ergens is iets veranderd in mijn netwerk waardoor dit niet meer werkt. Veel later pas, als je het al opgegeven hebt en weer wat leuks bent gaan doen, ontdek je dat het dichtspijkeren van alle apparaten sinds de inbraakpogingen op het netwerk, er de oorzaak van zijn. Inmiddels geen zin meer om het allemaal weer op te starten, dus dat doen we een volgende keer weer. Verder de hele dag verzoeken om mee te doen aan raid’s afgewimpeld. “Ik ben net droog”  was de meest gebruikte. Het is ene leuk spel, maar voor sommigen in het dorp lijkt het een eerste levensbehoefte te zijn. Alles nu verder voorbereiden voor weer een dagje Apeldoorn morgen en dan lekker bijtijds naar bed.

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.