NASsen

Vanmorgen vanuit Hillegom eerst naar het Kaj Munk College om Colin weg te brengen en daarna door naar de Paalbergweg. Dat ging goed, tot de A4 🙁 Zowel de hoofdrijbaan als afslag Schiphol stonden vast. Mijn alternatieve alternatief, gaf me ng iets voordeel, maar ook de sluiproute schoot vandaag niet op. De ellende gin op de A9 verder. Tja, het regent opeens weer he en dan kan iedereen opeens niet meer rijden 🙁 Net voor het ochtendgebed was ik dan op mijn werkplek. Samen met een collega van locatie Apeldoorn ingebeld en later gesproken over de tests die we willen doen om FreeIpa daadwerkelijk te accepteren. Verder de eerste stappen gedaan om onze eerste RedHat machine in puppet te hangen. Hoe het kunstje op AIX werkt weet ik nu wel en de dingen op github regelen lukt ook wel, maar het installeren van de client software loopt spaak. Het zal ook een keer wel gewoon in een keer gaan… Na het werk even langs de Coolblue om vier grotere disken te halen als nu in mijn NAS zitten. Daar heb ik nog een half procent vrije ruimte, wat een beetje krap begint te worden. Meteen maar voor dubbele capaciteit gegaan. Iets minder had genoeg geweest, maar het prijsverschil was zo klein dat ik de grotere uitvoering maar heb genomen. Ik ga nu dan van 6TB effectief, naar 12TB effectief 🙂 Dan kan ik er wel weer een poosje tegenaan! Bij mams was het patatdag en na het eten, nog even langs mijn huis gegaan om de fiets van Colin te halen. Ik ben voor hem uit gereden om hem meteen een snellere route te leren. Hij wilde daarna vrij snel naar Monique, zodat hij lekker rustig zijn ding kan gaan doen, zonder weer op pad te moeten. Nog even een bak koffie gedronken bij mams en toen naar Chananja. Die wilde heel graag vaan haar huidige hosting provider af. Haar website draaide, maar daar was het dan ook wel mee gezegd. Diverse problemen op de achtergrond werden gewoon niet opgelost. “Het kan niet”  was dan het antwoord en zoek het maar uit. Of “wij zien geen problemen”, terwijl bijvoorbeeld een back-up het gewoon niet doet! Maar over een maand verloopt haar contract, dus was dit de hoogste tijd om de boel om te gooien. De nieuwe provider werd mijn provider: Hosting2Go, waar ik zelf hele goede ervaringen mee heb. Ook de geboden diensten steken met kop en schouders boven SoHosted uit. Meer voor minder zeg maar. Dus de oude meuk per 1 november opgezegd en met de token voor het domein een nieuwe bestelling gedaan bij Hosting2Go. “And Now We Wait”. H2G had al aangeboden om de hele verhuizing van de site te regelen, dus dat kan ze morgen aanvragen als haar account actief is. Als ze dan de ftp inlog gegevens van de oude provider beschikbaar stelt zet H2G de hele boel over voor een klein bedrag. Na dat allemaal geregeld te hebben, lekker naar huis. De NAS meldde ook weer een nieuwe firmware versie die ik er eerst maar op ga zetten. Daarvoor wordt een initiële herstart geadviseerd, die ik ook maar uit voer. Daarmee worden alle waardes weer gereset. Caches geleegd, filesystemen gecontroleerd, enz. Alles bij elkaar kost dat wel een heleboel tijd, dus begin ik morgen met het vervangen van de eerste disk. Nu is het bedtijd. Truste!

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.