Ouderavond

Net voor de wekker wakker geworden. Deze keer maar meteen in de actie gekomen en me niet nog even omgedraaid. Dat houdt je wel wat fitter. Een blik naar het balkon leerde me dat mijn SDL weerstation de nacht niet doorgekomen was op de batterij. Die was in slaap gevallen. Nu afwachten wanneer de zon de batterij weer voldoende geladen heeft om weer wakker te worden… Ik ben benieuwd. Ook Colin wakker gemaakt, waarna die ook in actie kwam. Na rest van het ochtendritueel zijn we naar de bushalte gereden om even later de bus de hoek om te zien slaan naar de Sloterweg ??? Die route rijdt hij al een poos niet meer! Ze maken er een rommeltje van bij Connexxion. Snel met Colin doorgereden naar de halte bij Meerwende, waar de bus het dorp uit gaat. Niet veel later zagen we hem de verkeerde kant op rijden, hij was er zelf ook achter gekomen en ging de schade even herstellen. Iets te laat, kwam hij dan ook Colin oppikken en zette hij er flink de sokken in! Alles was weer op zijn pootjes terecht gekomen. Aan de paalbergweg weer verder stoeien met FreeIpa en met Puppet on Power. Dat laatste blijkt een uitdaging te worden. Het is niet kant-en-klaar beschikbaar, maar wel te compileren. Daar zouden we dan wel beter een aparte machine voor inzetten. Daar moeten namelijk wat ontwikkeltools op komen, die je niet op je reguliere machine wilt hebben. Maar eens kijken wat de hogere legerleiding daar van vindt. De werkvloer is in ieder geval enthousiast! Na het werk Colin opgepikt en samen naar mams. Vanwege de ouderavond, was mijn schema een beetje krap. Annet belde of ze gezellig langs zou komen en dan patat meenemen. Omdat ik erg krap zat, heb ik toch maar gewoon nasi gegeten bij mams. Annet kwam iets later haar patat opeten. Colin wilde graag naar huis voor ik naar school ging. Annet ging hem te laat weg, dus heb ik hem bijtijds naar huis gebracht. Bij mams nog een bak koffie en toen naar het Kaj Munk College. Monique was in geen velden of wegen te bekennen of te bereiken, dus ben ik maar alleen gegaan. Annet ging nog op bezoek bij een kennis, vandaar ook even de tussenstop bij ons. Op school weer kennis gemaakt met de staf. De decanen, de mentoren en het programma van het jaar. De scholieren mogen dit jaar veel zelfstandig op gaan pakken. Colin was al een keer op eigen houtje naar het rijksmuseum geweest. Volgend blok moeten ze naar een dansvoorstelling en het laatste blok ook iets, maar dat moet ik even teruglezen. Verder moeten ze open dagen bezoeken om zich vast te oriënteren op vervolgopleidingen. In de vijfde, moeten ze zich al vrij snel in gaan schrijven, dus nu vast gaan oriënteren kan geen kwaad. En er was nog veel meer info over ons uitgestort, maar dat moet allemaal weer een beetje boven komen drijven. Thuis ontdekt dat het weerstation nog steeds uit was. Kennelijk heeft de zon vandaag niet goed genoeg izjn best gedaan om de batterij op te laden. Dat kan nog wel eens een dingetje worden. Gelukkig had ik een extra draadje gemaakt waarmee ik de SunAir ook extern kon voeden, dus die maar weer aangekoppeld. De boel bleef nog uit, dus ik vermoed dat nu de batterij eerst wordt opgeladen alvorens de boel weer start… We gaan het zien… Nu snel naar bed!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.