FF volgooien…

Gisterenavond op de valreep gezien dat mijn NAS de nieuwe disk weer geheel had gesynchroniseerd met de rest. Dus meteen maar disk twee vervangen. Die zette meteen een sprintje in en zat al heel snel op de eerste procent. In ieder geval veel sneller als de eerste. Misschien staat er al veel in het geheugen? Vanmorgen bleek dat de snelle start al snel weer vertraagd was. De snelheid lijkt weer terug gegaan te zijn richting de procent per uur. Maar we hebben de tijd. Het [DHZWP] bleek weer opgestart te zijn. Het aansluiten van externe voeding was de batterij weer gaan opladen en zodra die spanning weer hoog genoeg was, besloot de power controller de spanning weer op het systeem te zetten. Best een slim ding! Langzaam maar zeker puzzel en knutsel ik een prima systeem bij elkaar. Het was niet zo plug-and-play als ik in eerste instantie gedacht had en er is best wat meer kennis van elektronica en python nodig dan ik even paraat heb, maar het komt weer boven drijven. Ik ben ten slotte begonnen als programmeur. Verder weer het vrijdagochtend ritueel in. Colin bij de bushalte droppen en door naar mams. Omdat het skieen afgelopen is hoef ik me niet meer zo erg te haasten. Ik heb dus de hele dag lekker rustig aan gedaan. In de middag Colin van school gehaald en samen weer naar huis gegaan. Daar ook weer lekker rustig aan gerommeld. Eind van de middag het eten klaar gemaakt. Deze keer weer eens “gezond” aardappels en groente. Na het eten Colin weer naar Monique gebracht en doorgereden naar Hillegom. Onderweg belde Joep nog waar ik reed. Hij was onderweg naar de zaak. Ik was pas in Badhoevedorp. Ik ben nog even naar van Dooren doorgereden. Joep moest nog afkoppelen en de tanks weer volgooien en als ik in ieder geval zijn tassen met de auto mee kon nemen, scheelde dat weer op de fiets.

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.