Minecraft revisited…

En het is alweer de laatste dag van mijn werkweek 🙂 Na het ochtendritueel, Annet weer uitgezwaaid en Colin naar de bus gebracht. Dat begint ook een beetje bij het ochtendritueel te horen zo langzamerhand. Aan de paalbergweg weer verder met de bekende hangijzers… Free Ipa en PowerVC. Het eerst hangijzer bent steeds minder heet te worden… Gistsren twee complete installaties kunnen doen zonder enige problemen tegen te komen. Dat op zich is al een prestatie. Nu verder testen met gebruikers en rechten. Voor de PowerVC omgeving ben ik nog verder gaan zoeken naar een puppet agent, maar die is ver te zoeken… Opeens bedacht ik me dat Fedora de proeftuin van RedHat was, dus heb ik de zoekotcht uitgebreid met een versie voor Fedora , maar dan uiteraard ook voor Power8. Die leek ik gevonden te hebben, maar bij installatie daarvan begon het gezeur weer over afhankelijkheden die er niet waren en die hel gaan we niet weer in voor dit systeem. Was het nou een echte RHEL versie, dan zou het nog te overwegen zijn, maar straks hebben we met veel pijn en moeite alles geïnstalleerd en dan werkt het alsnog niet. De leveranciers moeten maar met een goede versie op de proppen komen. Aan het inde van de middag mijn spullen weer ingepakt en naar mams gegaan. Colin was er al en de laptop van mams had weer een heel apart beginscherm gekregen. Eerst een foto klikken en dan pas je aan kunnen melden… Zucht… Gelukkig had ik net uitgezocht hoe je dat allemaal kan overslaan voor de pc van Rene, dus dat trucje heb ik meteen maar bij mams op de laptop ook gedaan. Nu krijg je gewoon meteen het bureaublad als je hem aanzet. Na de nasi, met Colin naar huis. Ik kon meteen aan de bak voor de Minecraft server, want die wil hij gaan gebruiken voor een opdracht van levensbeschouwing. Inmiddels moest de server geupdate worden naar een hogere versie en daardoor moesten ook meteen wat plugins ook aangepast worden. Dus dat wordt weer een heel uitzoekwerkje. In ieder geval heb ik WorldEdit weer voor hem werkend gekregen. In de tussentijd ben ik me steeds verder aan het verdiepen in python en in de hardware van het SDL weerstation. Langzaam maar zeker beginnen dingen te dagen. Mijn oude elektronica kennis is niet helemaal achterhaald, hoewel er tegenwoordig wel steeds meer geminimaliseerd is. En dan zit de dag er weer op… Truste!

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.