Landgoed Olmenhorst

Vandaag met de fiets naar landgoed de Olmenhorst gegaan voor zelfpluk weken… Dan is een deel van de boomgaard open voor publiek om zelf appels te plukken. Een ander deel is open voor de peren, maar wij gingen voor de appels. Voor een appeltaart hebben we een paar mooie Elstar appels geplukt.  We kregen ook nog uitleg van iemand over de appels. De beste Elstars zijn geel. Het rode krijgen ze door kou in de nacht en de supermarkt appels die zo rood zijn hebben ook geen geel, maar groen omdat ze onrijp geplukt worden zodat ze nog wat transport tijd kunnen overleven. Dus na het eten hadden we een lekkere punt appeltaart als toetje 🙂 Dat eten was trouwens een lekkere pan roti 🙂

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.