Weerhuisje

Zo… De werkweek weer begonnen. Het is weer een stand-by week, maar gelukkig een korte vanwege een weekend ruil net een collega. De werkdag was verder zonder veel bijzonderheden of hoogtepunten, hoewel er wel twee extra collega’s waren vandaag. Een direct in de persoon van Theo en een oude vertrouwde in de persoon van Jos. Dus het was vandaag wel een gezellig dagje.  Na het werk nog even naar de bouwmarkt voor nieuwe onderdelen voor het SDL weerstation. Ik had wat ijzer nodig om de geprintte onderdelen aan elkaar te monteren. Door naar mams, waar Colin ook al was neergestreken. Het was patatdag, dus tegen etenstijd naar de Pataza(a)k. Onderweg daar naartoe nog even wat Pokestops gedraaid om de voorraden weer aan te vullen. Toen we uitgegeten waren en Colin langzaam maar zeker naar Monique zou gaan, kwam er nog een raid oproep. Colin had wel zin in mee te gaan dus samen naar Lijnden en daar een Mewtwo genekt. Tijdens de raid werd de app geüpdate en er gebeurde rare dingen. Er leek niets te gebeuren, maar opeens was poesje verslagen. Mijn eigen Pokémons waren allemaal nog steeds in leven, dus er ging iets niet helemaal zoals zou moeten, maar het was alleen maar beter zo. Toen bedacht Colin dat hij zijn fiets nog bij mij op moest halen, want hij had moregen gym. Dus via mijn huis naar Monique. Eenmaal thuis de onderdelen voor het bescherm schild voor de temperatuur sensor in elkaar geknutseld. Schroefdraad getapt in de bovenkant en waar het tapeind in komt. De tapeinden in de gaten geschroefd en alle lamellen geplaatst. Vervolgens de bodemplaat vastgezet en tot slot de montageplaat. Alle moeren geborgd met Loctite en het apparaat even met tie wraps aan het balkonhekje gehangen. De schroefbeugel hadden ze niet, de moet ik nog ergens vandaan halen. Inmiddels waren ook alle vier de disken in mijn NAS vervangen en was de RAID set was weer in orde, dus heb ik de uitbreiding van zes naar twaalf TeraByte gestart. Om te ontdekken dat deze actie wel tot gevolg heeft dat de NAS tijdens de actie niet beschikbaar is, in tegenstelling tot de schijven wissel actie… Nou ja… Het moet toch gebeuren. Morgen heb ik weer een riante hoeveelheid vrije ruimte op mijn NAS als alles goed gaat…

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.