Bijna weekend

Deze ochtend konden we iets rustiger aan doen. Annet werkte nog even bij mij, want ze hoefde pas later op pad. Colin had het eerste uur geen les, dus die kon ook wat rustiger aan doen. Toen alles klaar was, heb ik hem naar de bus gebracht en ben ik doorgereden naar mijn werk. Daar maar weer eens gebeld met de helpdesk om te vragen wanneer ik terug gebeld ging worden. Dat was mij gisteren toegezegd, maar het leek er op dat mijnheer dat toegezegd had om van me af te zijn… De man die ik nu aan de lijn had wist me te vertellen dat er niets van mijn gesprek gisteren was vastgelegd en dat we helaas overnieuw moesten beginnen. Geen probleem… Na een korte uitleg wist hij me al direct te vertellen waarom de uitrol niet werkte zoals we verwachtten… Over de kabel wordt geprobeerd Windows 7 te installeren. Maar inmiddels zijn we op Windows 10 aangeland en die werkt nog niet langs deze weg. En dat gaat waarschijnlijk ook niet gebeuren. Het eenvoudigste zou zijn om naar een service punt te gaan, maar dat hebben we niet in de buurt, dus dat was niet zo heel eenvoudig. De andere optie was om bij Microsoft de “mediacreator-tool” te downloaden en met dat programma een USB-stick te maken en daar Windows mee te installeren. Dat is kort door de bocht ook wat ze op het service punt doen… Na de installatie kon ik me aanmelden met mijn KPN gegevens en zou de laptop verder groen gespoten worden. Ik had geen USB stick beschikbaar, maar nog wel een externe Dvd-brander en een stapeltje Dvd’s en zo werkte het ook. Na de initiële installatie begon de vergroening naar KPN. Alles bij elkaar ben je daar dan toch wel weer een hele dag mee bezig. Ondertussen nog een collega geholpen om verder te kunnen met de FreeIpa installatie op onze test systemen. Aan het einde van de middag was de laptop nog steeds bezig met updaten, dus heb ik hem maar onder mijn bureau geschoven, zodat hij daar rustig verder kon pruttelen. Ik ben naar het Kaj Munk College gereden om Colin weer op te halen. Omdat hij nog een opdracht had om acht nieuwe Pokestops te draaien, zijn we langs een Hoofddorpse omweg naar mams gereden. Na het eten weer naar mijn huis en verder een lekker rustige avond gehouden.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.