Weer een tijdperk tegen de vlakte

Vanmorgen redelijk uitgerust wakker geworden. Het was gisteren toch nog laat geworden. De cursus duurde tot tien uur en dan moet je nog naar huis. Thuis moeten dan nog even alle indrukken verwerkt worden, voor ik rustig in mijn bed kon gaan liggen. Voor de aanvang van de echte cursus wordt er nog een astro-cafe gehouden, waarin iemand nog uitleg geeft over een gerelateerd item. Nu ging dat over de dierenriem. Als extratje werd hiervoor de oude Zeiss sterrenprojector gebruikt. Deze mamoet doet het nog prima, maar is uiteraard een stuk beperkter in zijn mogelijkheden vergeleken met een computer en een serie beamers. Het was echter wel leuk om het ding weer eens in werking te zien en ook leuk om te zien dat het apparaat gewoon in ere wordt gehouden en niet afgedankt wordt. Dan was er ook nog de waakdienst die weer in was gegaan, maardaar heb ik echt niet veel bij stilgestaan (of gelegen). Aan de paalbergweg was het weer gezellig druk. Jos was er weer en Leon was ook in Amsterdam vanwege een uitwijktest. In de pauze even een HDMI kabeltje voor de laptop gehaald bij de Action. Onderweg kwam ik langs de locatie waar vroeger IBM zat. Ik heb daar ooit nog wel eens cursus gedaan in het oude PcM tijdperk. Later heeft ABN/AMRO er nog gezeten en de laatste jaren was het verhuurd aan diverse kleinere partijen. De laatste maanden zijn ze bezig geweest het pand te slopen en nu is het dan eindelijk met de grond gelijk gemaakt. Met het gekochte kabeltje en alle verloopjes, kreeg ik het niet voor elkaar om een werkende set schermen aan te sluiten 🙁 Of het ene scherm gaf geen beeld, of het andere niet 🙁 🙁 Ten slotte met het meegeleverde kabeltje het ene scherm en met een ordinaire ouderwetse VGA kabel het andere scherm aangesloten en… Beeld!!! Na het werk weer richting huis. Nog even langs de supermarkt om een en ander in huis te halen en toen lekker naar de bank.

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.