Applying…

Vanwege verschillende omstandigheden, moest ik vandaag dan toch patchen. Het is een paar keer verschoven waarbij ik wel en niet mee had kunnen doen, maar vandaag was het dan zo ver. Rob, Leon en ik hadden besloten om het maar vanaf onze huizen te doen, omdat, vooral voor mij, de reistijd een dingetje was. Tegen de drie uur reizen met een vertrek om vijf uur in de ochtend, was voor mij reden om er van af te zien. Dus om acht uur ‘s morgens mijn werkplek opgestart en gewacht tot iedereen op Skype aanwezig was. In de volksverhuizing van afgelopen vrijdag had ik ook een extra scherm voor mijn laptop meegenomen. Dat werkt wel iets prettiger, omdat de opstapserver een heel scherm opeist. Om acht uur gingen we uit de startblokken. Ieder een stuk Solaris ijzer onder handen genomen. Ik had geluk, want ik hoefde geen firmware te doen. Na een redelijk probleemloze upgrade begon het wachten. De applicatie en database mensen moesten hun boeltje weer starten en testen. Een van de zones bleek problemen te houden met zijn backup. Daar moesten we nog even achter aan. Rob moest op een gegeven moment afhaken om naar de intocht van Sinterklaas te gaan, dus Leon en ik hebben het over genomen. Het hele backup verhaal is echter niet ons pakkie an, dus veel kunnen we er niet aan doen. Maar we hebben gepatcht, dus daar ligt het aan! Wat later bleek het dan toch een of andere daemon te zijn die herstart moest worden en toen werkte het weer. Ondertussen waren alle overige mensen gewoon aan het testen geslagen en wat later kregen we groen licht. Tegen een uur of twee waren er klaar. Annet was inmiddels met haar zus naar Haarlem gefietst om te shoppen. Toen ik klaar was, was ze nog lang niet terug, dus ik moest me zelf vermaken. Dus met twee Pokémon telefoons op pad gegaan richting de duinen. Ik had het geluk om zo tegen de intocht van sinterklaas aan te lopen. Bij de ingang van de duinen bleek ik mijn duinkaart vergeten te zijn, dus ben ik mar weet terug gelopen. Het was ook koud genoeg. Binnen nog even gekeken of alles bij WML nog steeds in orde was een dat bleek het geval. Tijdens het eten was Joep ons aardig aan het pushen om te gaan wandelen en vooral onze wandelschoenen aan te trekken. Na de tweede keer had ik het wel door. Annet nog niet, tot ik met twee schoenen aan kan lopen met een chocoladeletter er in. Dat had Joep even geregeld. Verder hoop ik op een rustige avond verder.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.