Original Cinema Quad Poster - Movie Film Posters

Event Horizon

Colin was weer eens een dagje vrij vandaag vanwege een inhaaldag voor profewerken, waar hij niet bij hoefde te zijn (wat dan wel weer positief is 🙂 ). We zijn rustig aan richting Badhoevedorp gereden. Hij wilde graag meteen naar het huis van Monique toe, want daar stond ook zijn fiets en was hij daar vast. Ik heb hem daar afgezet, afgesproken dat hij vanmiddag naar oma kwam en ben ik doorgereden naar de Paalbergweg. Net op tijd voor het ochtendgebed stond ik binnen. Na de dagelijkse coca, kwam Sander om samen aan free-ipa verder te knutselen. Ook kwam er nog een andere collega buurten die vorige week had opgevangen dat ik iets met een sterren cursus deed. Hij wilde dat ook eigenlijk al heel lang. Een beetje net als ik. Na het laten zien van het materiaal, ging hij zich direct inschrijven, want op de site zagen we ook dat de cursus in maart weer gegeven ging worden. Aan het einde van de middag naar mams, patate gehaald en Colin laten weten dat hij kon komen eten 🙂 Na het eten snel naar Artis voor les vier. Deze keer ging het over het onstaan en verdwijnen van sterren. Hoe klein onze eigen ster, de zon eigenlijk is in verhouding met anderen. Waarom we meer sterren geboren zien worden dan we zien sterven. Het begint wel wat meer hogere sterrenkunde te worden 🙂 Sommige dingen zijn gewoon onmogelijk te bevatten. En we leren nog steeds dingen bij. Zwarte gaten schijnen ook weer te “verdampen”. Op zich lijkt mij er inderdaad iets mee te moeten gebeuren. De wet van behoud van energie zou nog steeds moeten gelden. Iets kan niet zo maar in niets veranderen… Ook geleerd wat de “event horizon” precies is. Afgezien van de film dan 🙂 Dat is het punt waar onze natuurkunde niet meer klopt. Vanaf dat punt gaan we veel tegen “oneindig” oplopen en dat vinden we moeilijk rekenen. Wederom laat thuis en niet de rust om meteen naar bed te gaan. Nog even gezeten en toen toch maar gaan slapen.

Original Cinema Quad Poster – Movie Film Posters
About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.