Vrijwilligersfeest Cordaan

Vanmorgen wakker geworden met een soort schijnwerper in mijn oog. En na de cursus sterrenkunde, ga je je toch meer afvragen wat dat dan is. Een snelle zoektocht in het cursusgeheugen doet vermoeden dat het hier om Venus gaat. Even Goole SkyMaps opgestart en naar de pit gedraaid en voila… Venus 🙂 De morgenster (of avondster afhankelijk van het tijdstip) Even snel de telescoop gericht en geprobeerd wat meer te zien. Het was een bleek half maantje aan de hemel. Bij het wisselen van oculair was ik hem al weer kwijt 🙁 Dat gaat toch niet snel genoeg. En voor je hem dan weer terug hebt… De oplossing is op zich simpel: volgmotoren… Die bewegen de telescoop tegen de aardbeweging in zodat je altijd hetzelfde blijft zien. Zoeken maar weer. Zal wel weer geld gaan kosten… Maar het geeft wel weer een hoop plezier terug. Dan kan ik ook een slange sluitertijden op nevels gaan proberen… Vanwege mijn vrije vrijdag en Colin zijn 40 minuten rooster was de bus wel heel erg lastig vandaag. Dus heeft gekke papa zich maar opgeofferd om voor Uber te spelen. Terug bij mams lekker ontbeten en meteen wat bankzaken met haar gaan regelen. Dat wilde ze eerst zelf doen, maar dat kwam er weer niet van. Dus in de auto naar een ING service punt en de boel kunnen regelen. Daarna nog even doorgereden naar Wollepop aan de Jan van Galenstraat om daar wat spullen naar toe te brengen. Oh nee het heet geen Wollepop meer, maar Timon en Pumba of zo. Het moest zo nodig een andere naam krijgen, maar het is geen pakkende geworden. In ieder geval bijtijds weer terug voor nog een kop koffie voor ik Colin weer uit school ging halen. Samen naar Meerzicht geweest voor iets wat op een nieuwe vrijdsgmiddag tarditie begint te lijken. Weer thuis, kon ik meteen de spullen voor het weeken in gaan pakken. Ik was weer gevraagd om fotos te maken op het vrijwilligersfeest van Het Zomerpark. Dat werd nu het derde jaar op rij 🙂 Daarvoor moest ik wel al om half vijf in Nieuw Vennep aanwezig zijn. Dus een fototas klaargezet, samen met een uitgebreide weekendtas voor het wandelweekend, alsmede mijn tas voor maandag mee naar mijn werk en de tas met spullen voor de cursus sterrenkunde in Artis op maandagavond. Als extratje ook de laptops om nog iets aan huiswerk Solaris, Python en de sterrenkunde te kunnen doen… Iaahhhhh, iaaaahhhhh… Lekker op tijd kon ik me installeren in het Zomerpark. Er was weer een achtergrondje neergezet waar alle vrijwilligers vor konden gaan staan voor de foto. Het thema was jaren zeventig, dus het perosneel was in netvliesverscheurende kleuren gekleed. De meeste dan 🙂 Dat er nog bruikbare fotos uitgekomen zijn is een wonder. Tijdens het feestje nog rondgelopen om links en rechts foto te maken en lekker met de groep meegegeten. Voor het eten was een chinees afhaal restaurant bedacht als trend uit de jaren zeventig. Lekker laat in Hillegom aangekomen en nog even de fotos met wetransfer naar de feestcommissie gestuurd. Daar hoef ik gelukkig verder niets aan te doen. Lekker slapen en morgen weer bijtijds op voor een weekendje Westerborkpad.

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.