‘t Harde -> Wezep

Na het feestje gisterenavond, was het moeilijk op gang komen vanmorgen. Maar we moesten wel, want ik had een hotelletje geboekt in Nunspeet. Hetzelfde als een paar weken geleden. Fijn hotel, vlak bij het station. Een mooie uitvalsbasis voor weer een stukje Westerborkpad. Na een inmiddels best flinke autorit, waren we bij het hotel. Inchecken kpn nog niet maar we hebben ons wel vast aangemeld. Wandelschoenen aan en naar de trein. Een halte om in ‘t Harde aan te komen en daar de GPSr gereset. Etappe 17 van ‘t Harde naar Wezep. Het begin was een lekkere wandeling. Lekker weer. Mooi gebied. In de buurt van ‘t Loo ging het fout. Op weg naar een cache op mijn Garmin, moesten we opeens het het van het Landal park door. Zowel het boekje als mijn GPSr gaven rechtdoor aan, maar de stickers waren duidelijk een andere kant op. Toch de stickers maar gevolgd, wat een wandeling door een Landal park tot gevolg had. Het voordeel was wel dat daar een prima plek was om even iets te eten. Annet aan de uitsmijter en ik aan de club-sandwich. Na de lunch weer verder en het park weer af. We liepen nog steeds niet op de zelfde route als het boekje, maar in ieder geval was dit pad wel gestickerd. De cache hierdoor wel gemist en wat later bleek ook een hele mooie fantasietuin. De mysterieuze foto uit het boekje bleek een of ander particulier initiatief van een botanische tuin te zijn. Jammer, maar helaas. Nadat wandelnet het Westerborkpad geadopteerd heeft zijn er kennelijk toch wat veranderingen aan het pad aangebracht. Deze lijkt wel een erg commerciële keuze te zijn. Maar goed. We gingen verder. Wat verderop bleek de route weer niet overeen te komen met het boekje. We werden een “eigen terrein, betreden op eigen risico” op gestuurd en in plaats van een normale weg, werden we over het braamstruikse binnenpad vlak langs de snelweg geleid. Ook die aanpassing had voor ons niet gehoeven. Uiteindelijk kwam we dan wel weer op de oude route uit. Het laatste stukje ging door Wezep en al snel stonden we op het station te wachten op de trein terug naar Nunspeet. Bij het station nog even lekker wat gedronken bij de P+R nog even cache “Station Nunspeet P+R (reloaded)” gelogd en toen echt ingechekt in het hotel. Nog even lekker op de kamer gehangen tot het avondeten. Morgen in ieder geval etappe 18 van Wezep naar Hattem. Die is best relatief kort. Daar beslissen we vervolgens of we de volgende korte etappe naar Zwolle er meteen achteraan plakken. Eten zijn we weer in het hotel gaan doen. Dat was ons de vorige keer ook erg goed bevallen. Deze keer was het niet minder. Na lekker gegeten te hebben zijn we op de kamer neergeploft en gaan we lekker rustig de avond in. Morgen weer een etappe en misschien wel twee.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.