Laatste cursusavond :(

Pfff, met het maken van het nieuwe kaartje met de voortgang van ons Westerborkpad tel je dan even alle afstanden op en zitten we inmiddels op een indrukwekkende 245 gelopen kilometers! Totaal zou het iets van 334 zijn, dus we hebben nog minder dan 100 te gaan! Dat schiet al op. Leon en Rob gingen vandaag het Solaris examen doen, dat ik over twee weken ook ga doen. In de middag hoorde ik dat het 1-1 was. Na het werk snel naar mams en even de stalen velgen naar ASB gebracht. Zaterdag waren mijn nieuwe winterbanden dar afgeleverd en als ik de velgen gebracht heb, kunnen ze ze overzetten. Vanaf morgenmiddag kan ik de wielen ook meteen om laten zetten en kan ik de zomerwielen weer opruimen. Na het eten weer snel richting Artis voor alweer de laatste avond van de cursus sterrenkunde. Nu begonnen we met Einstein en de verklaring hoe we denken te weten hoe het heelal in elkaar zit. Wat we kunnen zien en waarom. Zeer interessant, maar ook soms niet te bevatten. Gedurende de avond tussendoor nog de handtekeningen van de drie “docenten” in mijn boek laten zetten 🙂 Leek me leuk. Er zijn nog plannen om iets van een vervolg te gaan doen en dan met name richting de donkere materie en de donkere energie. Ook zoeken ze publieksvrijwilligers die een aparte cursus krijgen en dan ook opgeleid worden in de bedieing van het planetarium. En dan mag je waarschijnlijk op gezette dagen de boel bedienen voor het publiek. Eens kijken of dat leuk is. Na de cursus weer naar huis en zoals de vorige avonden eerst nog even de boel laten bezinken alvorens mijn bed in te ploffen.

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.