Winterbandjes achterin

Ondanks gesnotter is Annet toch maar naar haar werk gegaan. In ieder geval naar Amsterdam. Daarna ziet ze wel of ze de rest van de dag ook nog vol maakt. Ik heb me om acht uur bij ASB gemeld om mijn nieuwe winterbanden op te halen. Wachten om ze meteen op de auto te laten zetten lukte nu niet. Dat laat ik dan wel een andere keer nog doen of ik doe het zelf. Tijdens de laatste sterrenkundeles werd nog gemeld dat ze op zoek waren naar publieksvrijwilligers voor het planetarium. Dan wordt je opgeleid zodat je daar de presentaties in het planetarium kan geven 🙂 Maar eens goed kijken of dat net zo leuk is als het lijkt 🙂 Vandaag ook mijn opvolggesprek van de medische keuring gehad. Weinig echt schokkends. Alleen het advies gekregen om met mijn bloeddruk toch even langs de huisarts te gaan. Deze keer werden vragen wel meer beantwoord richting coaching dan de vorige keer. Duidelijk een andere man. Maar goed. Er was niets ernstigs aan de hand. Aan de paalbergweg weer verder knutselen aan FreeIpa. IBM is niet in staat ons te helpen (alweer niet) dus we moeten het wiel zelf maar weer rond zien te krijgen. Ik was het gezoek en gepruts een beetje zat en wilde aan Sander voorstellen om maar gewoon een hele schone machine te nemen en gewoon opnieuw te beginnen. Dat had hij zelf inmiddels ook bedacht, dus heb ik een kale AIX 7.1 machine uit laten rollen. Vervolgens de al opgestelde installatie instructie doorgewerkt en door Sander nog een kleine aanpassing laten doen. Enwat denk je… Witte rook! Niet letterlijk natuurlijk, want het ding fikte niet uit. Eureka zou ook een goeie kunnen zijn. Het werkte… Zonder problemen, gemor, gezeur, foutmeldingen, niets van dat alles. Ein-De-Lijk! En zonder “hulp” van IBM. We zijn toch zo goed 🙂 Na het werk nog even wat boodschappen gedaan. Vanavond gaan we bij Annet van de plaat eten en Colin en mij leek het wel lekker als we daar beefrolletjes konden maken. Dus op zoek naar flinterdunne reepjes vlees, flink veel knoflook en lenteuitjes… Colin opgehaald bij Monique, scheelt haar ook weer een ritje, en naar Hillegom gegaan. Daar hebben we lekker van de plaat gegeten. Ik had de knoflook en lenteuitjes van te voren klaar gemaakt. Plakjes biefstuk opgerold met de knoflook en de uitjes er in gerold en lekker smullen. Verder diverse soorten vlees om op te bakken. Toen werd er opeens op het raam geklopt! Hard geklopt, zacht geklopt, wie zou dat zijn??? Joep deed open en kreeg meteen een hand pepernoten in zijn gezicht 🙂 Toen hij die weer uitgewreven had, stond er een mand met cadeaus. Voor iedereen iets leuks 🙂 Colin heeft een leuk spel “Duel” gekregen en ik het laatste boek van Tolkien. Sinterklaas had er kennelijk maling aan dat we er verder niets aan zouden doen. Die liet zich niet op een zijspoor zetten. Na het eten zijn we weer terug gegaan naar badhoevedorp. Annet ging ook mee. Truste!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.