Speurtocht

Gisterenavond op de valreep bleek dat Colin toch ook bij mij wel iets gehoopt had van Sinterklaas. Het Sinterkerstennieuw principe was wel wat rekbaarder dan waar ik in eerste instantie van uit was gegaan. Dus midden in de nacht nog even snel zijn cadeautje ingepakt en een speurtocht uitgezet. Daar werd ook subtiel wel even de aandacht op gevestigd 🙂 En ja, wat kun je dan op zo’n korte termijn… Geeltjes… Dus wat tekeningen van locaties in mijn huis gemaakt waar hij ieder keer de volgende aanwijzing kon vinden en eindelijk in bed kunnen storten.  Hij had wel gemerkt dat ik nog bezig was geweest, want hij negeerde nadrukkelijk de eerste hint om te gaan douche. Raar, dat doet hij anders nooit 🙂 Nadat hij dan aangekleed was, ging hij op jacht naar de schat. Mijn tekenkunsten zijn in de nacht niet helemaal optimaal, dus af en toe moest ik nog even een toelichting geven. Uiteindelijk vond hij dan in zijn schoen een cedautje 🙂 Annet als eerste klaar om te gaan, dus die hebben we uitgezwaaid. Net toen we zelf weg wilden gaan zag Colin met het inpakken van zijn tas dat de juf ziek was en het eerste uur uitviel. Pfff, lastig. Maar ik ben dus nog maar een uurtje thuis gaan werken en heb hem een uur later op de bus gezet. Dat is toch wel makkelijk om te kunnen. Bij het opdraaien van de Sloterweg stond er opeens een vrachtwagen dwars over de weg ter hoogte van het oude viaduct. Die had om een of andere reden willen draaien en had zich tot aan zijn bodemplaat in de grond ingegraven en ging nergens meer heen. Gelukkig werden we er door de politie omheen geleid. Dus met haken en ogen kwam ik dan eindelijk aan de paalbergweg. Net te laat voor het ochtendgebed, maar na inbellen bleek ik nog niet eens de laatste te zijn. Het gaat allemaal lekker vandaag! In de ochtend nog verder gegaan met de regels en commandos voor FreeIpa en na de lunch naar huis gegaan voor een studiemiddag Solaris. Nog even tot het examen 🙁 Nu wil ik het dan wel halen. Het is zo’n bagger examen dat je eigenlijk maar één keer wilt doen. Colin weer uit school gehaald en naar mams gereden. Daar even de winterbanden onder de auto gezet en de zomerbanden weer in de berging opgeborgen. Toen de auto weer tot normale personenauto omgevormd 🙂 Na de nasi weer met Colin naar huis. Even rustig op de bank hangen en zijn nieuwe spel bestudeerd. 7 Wonders Duel lijkt een erg leuk spel, maar het is best een beetje complex. We hadden eigenlijk alletwee geen zin om al te moeilijk na te hoeven denken. Een andere keer dus maar en zo lekker bijtijds naar bed. Nog even lekker lezen in mijn nieuwe boek: The Fall of Gondolin.

About Peter Hofman 2190 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.