IKEA Go

Vanmorgen weer bijtijds op pad. Het mocht niet baten… De A10 Zuid was afgesloten vanwege een ongeval. Daar kreeg ik last van in de Schipholtunnel, dus te laat om uit te wijken. Dus maar doorgesukkeld in de file. De A9 bood ook geen verlichting, want daar werd al het verkeer voor de zuidas naar toe gebonjourd… Het werd dus een lekkere drukke, trage tocht. Jos heeft op ontbijt getracteerd bij de IKEA. Daar samen even rustig gezeten. Ondertussen nog wat Pokémon gevangen 🙂 In de middag werd ik nog door een collega gevraagd of ik een foto wilde nemen van wat types die hier gewerkt hadden en nu klaar waren. Vanwege de duistere kamer, heb ik maar even mijn normale camera er bij gepakt met flitser. Dat werkte toch iets beter dan de telefoon. Na het werk nog even boodschappen gedaan en toen lekker naar huis. Op weg terug naar de auto om een adapter te zoeken, zag ik een buurvrouw met haar vader worstelen om een bank de lift in te krijgen. Kansloos! Toen ze van plan bleken in ben dan maar via de trap te gaan doen heb ik maar even geholpen. En dat was maar goed ook. Samen hadden ze dat een behoorlijke kluif aan gehad. Met z’n drieën was het al een klus. En uiteraard naar de bovenste etage 🙂 Met vereende krachten is het gelukt. In de auto de adapter niet kunnen vinden 🙁 Naar boven dus maar weer om even niets te hoeven doen. Even rustig op de bank hangen en niets moeten. En dan weer opveren om de was te gaan doen en de vaatwasser uitruimen en… en… en… Toen kwam Annet 🙂 Die had nog wat werk lusjes te doen, dus ik kon nog rustig verder rommelen. Ik heb ook de telescoop weer eens naar buiten gezet om diverse sterren te bekijken. Vooral de Plejaden zagen er erg mooi uit. De eerste aanleiding was Orion, die net boven de horizon “lag”. Bij deze toch maar meteen besloten de EQM-35 te gaan kopen. Daarmee ben ik in staat om stabieler te kijken zonder een trillende telescoop. Tevens heb ik dan een telescoop die zich automatisch aan de draaiing van de aarde aanpast, waardoor ik ook meteen fotos met lange belichting kan maken. Daarmee zou ik ook de Orionnevel moeten kunnen waarnemen… en zo… Ik ga er nog een achtje over slapen… Truste.

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.