1Z0-821 Oracle Solaris 11 System Administration

Heerlijk stressvol wakker geworden vanmorgen. Ik zou blij zijn als dat examen achter de rug was. Het ochtendritueel uitgevoerd en naar de paalbergweg gereden. Een beetje proberen te ontspannen en na het ochtendgebed richting de exmane locatie gegaan. Je wordt geregistreerd alsof het om ik wet eniet wat gaat. Twee ID’s laten zien, op de foto, alles spullen die los van je kunnen in een kluisje doen. Je mag nog net je kleding aanhouden zeg maar. En dan het examen. Net als de vorige keer en in de examentraining de meest onzinnige vragen. Veel herkende ik en daar trapte ik dan ook niet in. Ook de crontab had ik volgens mij goed in mij oren geknoopt. Ook de aantoonbaar foute vraag zat er bij. Volgens de examentraing, die een correcte afspiegeling zou moeten zijn van het examen, moet daar een antwoord op gegeven worden dat bijna letterlijk in het handboek anders staat… En dan de vragen waarbij je uit tien uitspraken de vijf correcte moet aangeven… De meeste gaan dan wel goed, maar die ene… Dus eigenlijk geef je vijf antwoorden, maar als er één fout is, is wel de hele vraag fout. Pfff, nou ja, ik verliet het pand met een voorzichtig positief gevoel. Weer terug eerts maar eens even geluncht en na de pauze maar eens in de mail gekeken. De uitslag was binnen en… Gezakt 🙁 Wel één procent hoger dan de vorige keer, maar nog steeds riant onvoldoende 🙁 Het is dat Leon het de laatste keer wel gehaald had, anders zou ik denken dat het onmogelijk was. Nou ja… Één van de drie collega’s heeft nu de certificering binnen. Volgend jaar wordt drie keer dan scheepsrecht? Het volgende “goede” nieuws kwam niet veel later. We zijn tweede geworden bij een aanbesteding van een flinke klant. Daarmee is alle moeite die we de afgeloen tijd gedaan hebben om met name het FreeIpa verhaal op de rails te krijgen, eigenlijk compleet voor niets geweest. Niet helemaal, want we gaan dat sowieso inzetten, maar de haast en de druk er achter hadden niet gehoeven. Nou, alle haast is er af, dus lekker bijtijds naar huis. Even langs de supermarkt voor wat boodschappen en langs een nieuwe Pokéstop in de buurt van mijn huis. Wie weet gaat er hier in de buurt nog eens iets gebeuren. Een beetje opruimen, maar verder lekker weinig ingewikkelds. Even een dagje bijkomen en dan morgen weer lekker aan de bak met Python.

About Peter Hofman 2190 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.