Tja… Weer een beetje opstarten…

Vanmorgen was Colin het laatste uit bed. Joep was al weg voor we het gehoord ahdden, die mocht weer lekker op pad met zojn vrachtwagen. Annet ging iets later, want haar werkweek/jaar was ook weer begonnen. Ik kon nog lekker blijven liggen, omdat ik deze week vrij was en Colin… Tja… Tegen half twaalf dan maar uit bed gegaan. Colin had gedrijgd met geweld als hij voo rtwaalf uur wakker gemaakt zou worden 🙂 En ach… Hij heeft ook vakantie… Even voor twaalf uur hoorde ik geluid van boven komen… “It’s alive!!!”. Weer een half uurtje later kwam hij dan toch zelfs naar beneden. We hebben meteen maar alle tassen ingepakt en zijn boodschappen gaan doen voor de rest van de week. Vanwege de werkweek van Annet, gaan wij naar mijn huis. Daar hebben we toch net iets eer eigen spullen om ons mee te vermaken gedurende de dag. Bij de Jumbo even inkopen gedaan en door naar huis. Ik had inmiddels mijn soldeerbout binnen, dus ik kon de waterdichte connectoren aan de zonnepeneeltjes van het SDL weerstation monteren. Dan zit alles een beetje beter aangesloten. Ook maar weer eens in de code van het weerstation gedoken. De frustratie dat het probleem niet opgelost wordt door SwitchDocLabs is groot. Ik snap dat het lastig uitzoeken is, maar… Met wat getest, kwam ik er achter dat een bepaalde foutsituatie niet afgevangen werd door een try: except: Lang python verhaal, maar een fout die niet opgevangen wordt, laat een programma crashen. Als je de fout detecteerd en er iets aan doet in je code, kun je fouten voorkomen. Nu (b)leek de AM2315 driver diverse fouten af te vangen, maar niet de echte “lees” operatie van de temperatuur. De AM2315 is de sensor die de buiten temperatuur een luchtvochtigheid meet en doorgeeft aan de computer. Alle acties op die sensor werden gecontroleerd en gecorrigeerd, behalve het daarwerkelijk uitlezen van de gegevens… Dus op een botte-bijl-methode zelf iets gefabriekt om in ieder geval een foutmelding te laten weergeven en het dan maar opnieuw te proberen en de boel weer gestart. Een uur later, liep het programma nog steeds! In de logs kon ik zien dat de fout situatie al eenenveertig keer was voorgekomen en afgevangen. Kennelijk loste mijn code het probleem dus op. Of in ieder geval zorgde het er voor dat de boel niet fout liep. Hopen dat dit inderdaad een oplossing is. Laten draaien maar. “And Now We Wait”.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.