Het nieuwe werkjaar

Colin was nog vrij en wilde graag vast naar het huis van Monique. We hebben Joep en Annet eerst hun gang laten gaan, zodat ik vast wat mail kon bekijken en de bedden af kon halen. Toen heb ik met Colin bij mij thuis zijn kratje opgehaald en zijn we doorgereden naar Monique. Dat had nogal wat voeten in de aarde. Iedereen wilde kennelijk op hetzelfde moment weer naar zijn werk. Alleen om Hillegom uit te komen, hadden we al een half uur nodig. Gelukkig dat we niet op tijd op school hoefden te zijn. Het idee dat we toch beter de achteraf route hadden kunnen nemen, werd bij het stoplicht ook onschadelijk gemaakt. Die route stond net zo vast als die door het dorp. Thuis ook meteen de kerstboom even op straat gezet bij het ophaal punt. Die wordt dan vandaag netjes afgevoerd. Bij Monique Colin gedag gezegd en naar mijn werk doorgereden. Dat ging een stuk vloeiender. Ik was uiteraard de laatste, dus kon ik iedereen af om gelukkig nieuwjaar te wensen 🙂 Na alle handjes geschud te hebben, ben ik maar eerst in mijn mail gedoken. Ik kon al een boel zo afserveren. De rest was hoofdzakelijk “ter info” en de enkele belangrijke mailtjes kon ik snel behandelen. Na een rustige start van het nieuwe werkjaar, ben ik weer naar mams gegaan. Colin was nog “boven” en ik hen hem ge-appt of hij tosti’s kwam halen, want ik moest al snel weer weg naar de tandarts. Ik had een verkeerd geplande rare tijd vandaag om half zes 🙁 Beetje onhandig gepland, maar ja… Colin was nog even bezig en hij zou komen. Ik ben ondertussen vast naar tante Joy gegaan om mijn laadklep na te laten kijken. Het gebruik van de rubber flos stokjes heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik had een stuk minder tandsteen. Niet niets, maar het was minder en zat niet zo vreselijk vast. In het vervolg nog maar iets beter doen dan tot nu toe. Na de controle weer terug naar mams, waar Colin inmiddels zijn tosti’s aan het verorberen was. Ik had een lekker bord lasagne. Na het eten, heb ik Colin naar Monique gebracht. Meteen de schoolfoto’s weer terug gegeven en afgesproken om morgen naar de bank te gaan om de laatste gezamenlijke rekeningen die we nog schijnen te hebben, op te heffen. Zelf weer naar huis. Daar begonnen met het leeghalen van het oude hoekaquarium. Eerst alle keien er uit gehaald en toen een grot deel van het zand. Dat zand heb ik een plastic krat gedaan en gespoeld. Bij het afgieten van het water uit de krat, schoot ik een beetje uit waardoor het hele aanrecht onder water kwam te staan. Met een lichte knal, ging vervolgens het licht uit. Via de verdeel doos en de waterkoker, was kortsluiting ontstaan. De aardlek deed zijn werk en er was verder geen schade. Eerst met een zaklamp even het water opgeruimd en toen de aardlek weer ingeschakeld. Groep 2 knalde er meteen uit, maar die heeft daar we vaker last van. Toen alle elektra verder in order was, kon ik groep 2 ook inschakelen. Langzaam kwam alles weer tot leven. Nadat de NAS opgestart was, alle Raspberry Pi‘s weer herstart, want die willen graag een verbinding met de NAS maken. Toen alles weer in orde was, kon ik weer rustig aan gaan doen. Ook nog even de laptop klaargezet, zodat ik morgenochtend meteen thuis aan het werk kan voorafgaand aan het bankbezoek. Truste!

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.