Tijdelijke huisvesting

Colin bleek het eerste uur vrij te zijn, dus we konden het rustig aan doen. We waren precies op tijd bij de bushalte dus hij hoefde niet al te lang te wachten. Ik kon vijr snel door naar mijn werk. Aan de paalbergweg bleken de diesels vrolijk te denderen. Stroomstoring? De beveiliging wist te melden dat het om gewoon onderhoud ging. Normaal is dan het hele achter terrein afgezet met een extra noodaggregaat en een losse diesel tank. Sinds de nieuwe ingegraven diesel bunkers is dat kennelijk niet meer noodzakelijk. Naast het normale werk, kon ik nog even voor een collega van een collega naar de computerzaal om een vaag apparaat te zoeken en opnieuw op te starten. Dat bleek nog een puzzel te zijn. Niemand wist kennelijk precies waar dat ding hing. Tot zaalbeheer gewoon in de CMDB keek en vond waar het apparaat moest hangen. Ergens anders dan gedacht 🙂 Netjes het knopje tweemaal beroerd. Eenmaal om hem uit te zetten en eenmaal om hem weer aan te zetten en ik had mijn goede daad weer verricht… En dat omdat ik toevallig nog steeds op zaal mag komen. Wie veel mag…. De rest van de dag bezig geweest met het uitzoeken van dingen. Colin was bijtijds uit een ik kon niet meer op tijd bij het Kaj Munk College zijn om hem op te halen, dus afgesproken bij de spotters plaats bij de bus terminal. Daar samen nog even wat Pokémon gevangen en de gym rood geverfd. Toen naar huis om zijn laptop te halen en door naar mams. Omdat het maandag niet kon, vandaag maar patat dag gehouden. Na het eten weet naar huis voor een rustige avond. Maar voor het zover was, eerst nog even het nieuwe aquarium van zand voorzien en een tijdelijk overkomen voor verstoppie ingericht : een plastic kratje met een filter pomp en een verwarming. Zodra die stabiel is, kan de grote bak leeg. Vervolgens weg en vervangen door de kleinere. Toen nog even het nieuwe statief voor mijn telescoop in elkaar gezet. Of “montering” zoals dat ding officieel heet. In eerste instantie had ik na de bestelling wel zoiets van “Mmmm, was dat nou echt nodig?”, maar nu hij op zijn plek staat is die twijfel geheel verdwenen. Waar ik bij de oude moest oppassen dat hij niet omver viel vanwege een te hoog zwaartepunt, hoef ik daar nu niet meer over na te denken. Ook het getril als ik aan de scherpstelling zat, is weg. Zo wiebelig als de oude was, zo stevig en stabiel is de nieuwe. Als ik echt het licht zie 🙂 kan er ook nog een kwalitatief betere telescoop op! En… Wat nog mooier is… Hier kan ik ook zo mijn Nikon D7000 opzetten met de grote telelens. Kan niet wachten tot ik hem gekalibreerd heb… Hij moet eerst wel precies op de Poolster afgeregeld worden, anders snapt hij niet wat zijn beginpunt is en kan hij ook geen sterren gaan volgen. Maar daar heb ik een heldere hemel voor nodig en die is er nog even niet.

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.