Studiedagje Python

Vanmorgen niet al te lang in bed gebleven. Opgestaan, gedoucht en met een broodje en een kop koffie aan de studie gegaan. De cursus python schiet niet heel erg op 🙁 Maar vandaag liep het lekker. Alle voorbeelden uit de documentatie lekker inkloppen in de shell en kijken wat er gebeurd. En dan vooruitlopen om dingen te proberen, die je dan later ook terug vind in de documentatie. Alles bij elkaar was het wel duidelijk. Wat ook duidelijk is dat python een redelijk “gevaarlijk” taaltje is. Er kunnen dingen die een gecompileerde taal niet toestaan. En met reden! Aan de andere kant kunnen er ook dingen die op gewone spreektaal lijken. En dat maakt het weer een stuk beter leesbaar. Ondertussen kon ik meteen het geleerde toepassen op de code van het SDL weerstation. Dus ik was meteen het nuttige met het aangename aan het combineren. Tegen het avondeten kwamen Luke, Danique en Guus langs voor een hapje. Na het eten nog wat in de kletspot gegrabbeld en bijtijds in bed geploft. Morgen begint de werkweek weer gewoon.

https://www.makeuseof.com/tag/program-control-arduino-python/
Image unrightfully “borrowed” from https://www.makeuseof.com/tag/program-control-arduino-python/
About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.