Inkrimpen

Vanmorgen weer de werkweek begonnen. Broodjes gesmeerd en op weg gegaan. Het was niet zo druk als vorige week, toen ik gelukkig Colin niet naar school hoefde te brengen. Deze keer viel het allemaal mee. Colin was sowieso bij Monique, maar dan weet ik voor volgende week dat de rust weer is weergekeerd. De Schipholtunnel was wel druk, maar ach… In de pauze kregen we nog een enquette om in te vullen. Deze ging over de aanstaande sluiting van het bedrijsrestaurant en wat we dachten en verwachten van de vervangende “vending machines”. Netjes aangegeven dat we daar geen gebruik van zullen gaan maken. Ik ga geen boterhammen uit een soort Febo automaat trekken. En met mij de rest ook niet geloof ik. Na het werk nog even een oud vintage Stratego spel opgehaald dat ik via Marktplaats gekocht had. Daar kwamen we in het weekeinde op en dat wilde ik wel weer hebben. Mijn eigen spel is waarschijnlijk al een tijd geleden gesneuveld. SwitchDocLabs had ook weer een nieuwe versie van het SDL weerstation op het net gezet. Deze startte in ieder geval wel weer netjes, maar mijn aanbevelingen waren er helaas niet in verwerkt, zodat ik al snel weer tegen debiel lage temperaturen aankeek. Oké, het crashte niet, maar gaf wel onzinnige waardes door. Ook het uploaden van het zonlicht naar IBADHOEV14 en de batterij grafiek weer even gecorrigeerd en afwachten maar weer… Bij mams lekker nasi gegeten en wat aangekletst en toen weer naar huis. Weer een poos niet geweest. Meteen maar het aqurium aangepakt. De tijdelijke opvang gevuld en de grote bak leeg laten lopen. Ondertussen verstoppiue gevangen en in de tijdelijke opvang gedaan. Toen de grote bak zo goed als leeg was, heb ik hem uit de hoek gesleept. Met veel moeite kreeg ik hem op de hondjes, zodat hij nog enigsinds te verplaatsen was. De nieuwe bak had ik al achter de eettafel gezet, zodat ik die zo op zijn plek kon schuiven. Toen die goed stond heb ik daar vast de slang in gehangen om hem langzaam te vullen. Af en toe een waterkoker vol met heet water er bij om een beetje een verwarmingsvoorsprong te krijgen. En indertussen nagedacht over het klein krijgen van de oude bak. Ik had al besloten om hem af te voeren, dus echt voorzichtig hoefde ik niet te zijn. Het lossnijden van de kit randen bleek nog moeilijker dan ik had gedacht. Dat was eigenlijk gewoon niet te doen. Dus het hele zaakje maar op een bouwzeil gezet, een grove deken er overheen gelegd en met een hamer het voorruit er uit getikt. Of meer geramd, want de bak is van 8mm dik glas! Dat was zekerheid voor alles! Na veel rammen, waren het voorruit en de kleine zijruitjes er uit en stonden de achter- en zijwand er nog. Het zaakje was nog steeds niet te hanteren, dus eerst met een glassnijder de achterhoek ikgekerfd en weer met een hamer losgetikt. Toen scharnierde de zijkant naar beneden en kon ik die loshalen. Alleen dat paneel woog al een paar kilo! Toen op dezelfde manier de achterwand die twee keer zo zwaar was! Alles maar voorlopig op het balkon gezet. Toen de bodem met de smalle kant het balkon op geschoven en alle troep er af laten glijden in wat dozen. Die verolgens ook op zijn kant op het balkon gezet en als laatse de standaard door de deur gewerkt en ergens op zijn kant gedropt. Het balkon is nu een soort oorlogsgebied 🙁 Dat moet ik nu in de komende tijd maar eens netjes op mijn gemak op gaan ruimen als het licht is. Van de week eerst even snij-bestendige handschoenen halen, want mijn handen zijn er nu niet meer uit. Nog even secuur de stofzuiger door het huis gehaald om alle glas scherfjes op te zuigen en de nieuwe bak even afgemaakt. Het water is op pijl, de verwarming en de pomp zijn ingeschakeld en de verlichting werkt… Allee de afdek kappen nog even schoonmaken. Als ik die onder het puin van het balkon nog kan vinden 🙁 Die liggen nu waarschijnlijk ergens “onderop”. Als de bak opgewarmd is, kan ik verstoppie weer verhuizen en kan ik de rest van het vissenbestand gaan kopen. En toen was het tijd om afgepeigerd op de bank te ploffen. Wat is er op tv? Mmmm, The Lord of the Rings. Leuk!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.