Assessment

Vroeg wakker geworden. Flink in de stress vanwege het assessment vandaag. Zeker vanwege de onzekerheid over wat er gaat komen, voel ik me er niet relaxt over. Bij het tappen van de koffie zag ik dat het gevroren Haag en dat de autoruiten bevroren waren. Dus voor mijn eigen rust gezorgd dat Colin uit bed was een vast naar beneden gegaan om de ruiten ijsvrij te maken. Gelukkig ging alles verder soepeltjes en mooi op tijd waren we bij de bushalte. Ik kon goed op tijd naar Houten gaan. Ik moest daar vandaag zijn voor mij assessment om te zien of ik geschikt zou zijn voor de functie van ontwikkelaar. Daar start binnenkort kort een opleidingstraject voor. Ondanks mijn scepsis over de reistijd naar Utrecht en omgeving, was ik toch mooi op tijd aanwezig. Ter plekke bleek ik toch niet de eerste te zijn en kwam ik ook nog bekenden tegen. Na mij kwam ook nog een geheel onverwachte collega. Van de een vermoed je dat het wel iets voor hem zou zijn, van de ander verwacht te dat helemaal niet. De instructeur zelf, was iets verlaat, maar samen met en observator kwam ze dan toch. We moesten inloggen in een soort leeromgeving waar we met python code moesten stoeien. Globaal waren het twee soorten opdrachten: een soort waarbij je een stukje code kreeg en moest voorspellen wat er op gezette tijden in het geheugen zou staan (x=,? y=?) en een tweede soort waarbij je een lege code structuur kreeg en een serie uitkomsten, waarbij je de code moest verzinnen die die uitkomst zou opleveren. We moesten inloggen met namen die overeen kwamen met bergen over de wereld. Ik was Rinjani. Niet geheel van belang, maar wel grappig. Halverwege de dag, hield een collega het voor gezien. Die wist al snel niet meer waar hij naar keek. Die had besloten dat dit niets voor hem was. Dat was dan ook de collega die ik in eerste instantie niet verwacht had. De leeromgeving waar we in werkten, hield bij wat we intikten en hoe we door de dag heen ons digitaal gedroegen. Aan de hand van die gegevens kunnen ze kennelijk ananlyseren in hoeverre we geschikt zijn. In ben benieuwd. De uitkomst krijgen we van de week in de mail… Spannend! Na het assessment ben ik nog even langs mams gegaan. Rond de pauze had ik een bericht van Colin gekregen dat de router van mams er weer uit lag. Dat is waarschijnlijk gebeurd bij de blikseminslag gisteren. Om haar nu het hele weekend zonder internet, telefonie en televisie te laten zitten, ging me iets te ver. Colin had nog wel een dappere poging gedaan om de router opnieuw in te stellen, maar hem ontbrak een beetje de kennis. Ik had de router in vijf minuten weer aan de gang. Meteen wat schermafdrukjes gemaakt, zodat bij een volgende keer misschien wel lukt. Het is niet moeilijk, maar je moet even weten waar je allemaal op moet klikken. Bij mams meteen maar even iets gegeten en daarna naar huis om mijn spullen te pakken en door naar Ilpendam voor de surprise-party van Jos. Verzameld bij de zus van Petra en met de hele groep in een keer binnengevallen. Hij was enigsinds verrast, maar hij had wel iets verwacht. Het gedrag van iedereen om zich heen was dusdaning verdacht dat er wel iets moest komen. Later op de avond dan naar Hillegom afgereisd om daar niet al te laat nog aan te komen. Toen ik daar kwam, was Colin al naar bed.

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.