Toch maar thuis werken

Een mens kan vreemd wakker worden. Vanmorgen duurde het even voor ik alles op een rijtje had… Waar was ik ook alweer? Was ik alleen?? Was er nog iemand anders in huis??? Langzaam maar zeker vallen de stukjes weer op zijn plaats en kan de dag beginnen. Weer lekker in mijn badjas en met mijn wollen sloffen aan het werk. Heerlijk dat je lekker in je eigen omgeving jezelf kan zijn 🙂 Gelukkig viel er niets te raiden, dus ik hoefde niet de deur uit. Inbellen in het ochtendgebed en daarna dan toch even in de kleren om met Monique naar de bank te gaan voor onze afspraak met de beleggings dekundige. Die zou de beleggings rekening kunnen omzetten op de naam van Monique en al mijn bemoeienis (en ergernis) er af halen. Het klonk zo makkelijk, maar het bleek toch weer voeten in de aarde te hebben. Vanwege het soort rekening, kun je hem niet zo maar even muteren. Om een heel ang verhaal wat in te korten: er is een nieuwe beleggingrekening geopend voor alleen Monique. Als die verder geaccordeerd is, wordt de oude rekening overgeheveld naar de nieuwe. Als we dan zorgen dat de tegenrekening positief is, kunne we die vervolgens zelf via internet bankieren opheffen en zal de er aan hangende beleggingsrekening automagisch verdwijnen. We gaan het zien… Besloten om toch maar terug naar huis te gaan. Het eerdere initiatief om nog naar de Paalbergweg te gaan verdampte in de sneeuw die inmiddels aan het vallen was. Dus weer lekker thuis met mijn voeten in mijn sloffen aan het werk gegaan. Het uitaicht naar buiten werd steeds witter en de auto’s schoven inmiddels overdwars het parkeerterrein op en af. Blij dat ik binnen zit. Na het werk, even naar de AH voor wat noodzakelijke boodschappen. Deze keer wel gecombineerd met een raid met Chananja en Gijsbert. Ook mams even gebeld of die nog wat nodig had van de supemarkt. Die had brood nodig. Met de noodschappen og even naar mams en toen weer naar huis gelopen. Gelopen? Ja: gelopen… Met dit weer geloof ik het wel. Mijn auto staat goed waar hij staat en lopen is gezond! (en levert weer Magikarp candy op 🙂 ) Thuis weer verder geklust met IPA. Dat is wel het nadeel van thuis werken, je werkt meer 🙂 Toch weer naar de Burger King op Schiphol om iets te eten. Even overal van het mooie, witte uitzicht genieten en weer naar huis. Daar bleek de Minecraft server niet meer te doen wat er van verwacht werd 🙁 Colin had ge-appt of er iets mis mee was. Waarschijnlijk heeft de laatste stroomstoring het ding genekt. Hij leek niets te doen, maar nadat ik hem even aan een scherm had aangesloten bleek op het console dat hij druk bezig was met het checken van het filesysteem. En ja, dat duurt even op een Raspberry Pi met een micro-SD kaartje… Ondertussen lijkt ook heel midden Nederland stil te staan. Er is een nieuw file record van 2300 kilometer!!! Vreemd genoeg is de omgeving van Amsterdam rustig. De ellende concentreert zich richting het Oosten.

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.