Buitenhuisje?

Vanmorgen weer een tikkie in de war wakker geworden. Deze keer was ik wel wat sneller weer bij zinnen. Nog een paar keer gesnoozed en dan toch mijn bed maar uit gekropen. Badjas aan, sloffen aan, koffie tappen, laptop aan en aan het werk. Wat later, op weg naar een volgende bak koffie, kijk je dan even naar buiten. Dat gaf aanleiding tot het open schuiven van alle vitrage en oprollen van de rolgordijnen… Alsof je in het bos woont! Een mooi besneeuwd “landschap”. Als je dan weer met je koffie achter je bureau zit in je “kantoortje” en weer uitzicht hebt op Badhoevedorp, is die illusie wel weer weg 🙁 En toen was het alweer tijd voor het ochtend gebed. Nadat iedereen zijn zegje weer gedaan had, konden we weer verder met het werk. Voor mij was dat, naast het in de gaten houden van de incidenten-bak, het verder bedenken en uitzoeken van de door ons gewenste rechten structuur. Ondertussen begint de situatie thuis penibel te worden… De koffiebonen zijn bijna op! Paniek! Hopen dat ik de middag nog haal, tot ik boodschappen kan gaan doen. Later had ik nog een coca over IPA specifiek. Op zich was er niet veel te melden. Alles gaat zijn gangetje. We lopen nu aan tegen de onenigheid over hoe dingen gedaan moeten gaan worden. “Het project” heeft een aantal eisen, waar wij als eigenlijke eigenaren van de systemen geen behoefte aan hebben. Daar ging deze call echter niet over. Wel even aangekaart dat ik graag wil weten hoe ik straks onze machines aan de productie omgeving moet gaan hangen en ook of al geregeld is dat het wijzigen van je wachtwoord ook door wordt gevoerd naar IPA. En we wachten maar weer af… Na de lunch werden mijn Epifyten bezorgd. Eens kijken of ik daar iets leuks mee kan doen. Tijdens het verder testen van de sudo regels ontdekte ik weer iets dat niet helemaal handig was. Dat moet maar eens in de groep gegooid… Het houd je van de straat 🙂 Gelukkig met dit weer 🙂 Vanwege diverse vakanties was de bezetting bij Only Friends dusdanig laag, dat we genoodzaakt waren vandaag te annuleren 🙁 Gedurende de avond kwamen eerst Annet en daarna Colin weer en was de boel weer compleet.

About Peter Hofman 2143 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.