SnowworlD

Zondag, 27 januari 2019. Toen we net uit bed waren, zag Annet en berichtje van Luke, of we trek hadden in een bakkie. Het berucht was al oud, maar bleek nog steeds geldig. We zijn dus samen richting Lisse gegaan. Na het bakkie zijn we weer terug gegaan naar Hillegom om ons in onze skikleding te hijsen en naar Snowworld te gaan. Joep ging eindelijk zijn eigen snowboard kopen en ging er een paar uitproberen. Annet en ik gingen en uurtje vrij skiën. Bij de kassa was er al een dikke file. Later bij het materiaal moesten we ook al erg lang wachten. Joep had ondertussen een snowboard geleend om uit te proberen. Toen wij eindelijk de piste op konden, waren we onaangenaam verrast door de drukte. De hele pist was een grote brij van skiers. Met name veel klasjes, die best ruimte innamen. Allemaal nog voor de wintersport even bijleren. De  piste met de schansjes was iets rustiger. Daar kwam in ieder geval de klasjes niet. Maar daar hadden we het ook snel gezien. Dan maar naar piste nummer drie. De hoge. De laatste keer dat ik hier was, was er geen haar op mijn hoofd die er aan dacht daar omhoog te gaan. Dit is de piste die op de stelling aangebouwd is om meer lengte en hoogte te krijgen. Deze keer echter lukte het me wel om gewoon omhoog te gaan. We hadden al van Joep gehoord dat er erg veel bulten en bobbels in zaten. Boven voelde ik me op geen enkele manier niet op mijn gemak. Zonder aarzeling kon ik aan de afdaling beginnen en de bulten kon ik prima de baas. Na drie keer hadden we echter ook die piste gezien. Drukdukrdruk… Hier lag opeens iemand gewond aan de rand, waardoor de linker lift niet meer gebruikt kon worden. De persoon werd met een brancard afgevoerd. Terug op piste twee, waren we net op tijd om een skiër onderuit geschoffeld te zien worden door een snowboarder. Toen bedacht ik me nog dat ik toen we net binnen waren ook al iemand in elkaar gefrommeld had zien liggen… Tijd voor koffie. Joep had inmiddels zijn board uitgezocht, gekocht en ging nog even met zijn eigen board heen en weer. Toen de tijd er voor hem ook opzat zijn we weer terug gegaan naar Hillegom. Daar meteen de lasagne genaakt en opgegeten. De rest van de avond lekker rustig aan gedaan. Morgen weer vroeg op. Drukke dag. Naast de afspraken die ik al had, moet ik nu wat gesprekjes gaan houden over de uitslag van mijn assessment en de verdere acties. Wel of niet het opleidingstraject in…

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.