Waakdienst… Anders…

Woensdag, 30 januari 2019. Gisteren hebben we de waakdienst telefoon weer werkend gekregen. Daar bleek een verandering in gekomen te zijn. Daar is ooit wel eens een bericht over geweest alleen leek het toen niet over ons te gaan. Dat bleek dus afgelopen weekend een misvatting. In ieder geval is het weer geregeld, dus kan ik weer gestoord worden in de waakdienst 🙁 Maar daar is die voor… Vanmorgen weer heel vroeg wakker geworden na een vervelende droom. Vanaf een uur of vier liggen draaien en woelen, wat al een hele opgave is in een waterbed. De komende opleiding en de impact in het team, houden we wel bezig. In ieder geval heb ik een dingetje uit mijn droom onthouden en dat is dat de motor uit mijn auto gestolen was ?!?!?!? Ondanks de code geel in verband met de verwachte sneeuwval op pad gegaan naar de paalbergweg. De nieuwe slinger rond het dorp zat als vanouds gewoon vast, maar daar reed ik langs over de oude Schipholweg. Waar ik de A9 op ging was het zoals gewoonlijk weer redelijk rustig. Vandaag dan maar druk aan de overdracht. Alles bij elkaar zoeken en nakijken of dingen compleet zijn en nog kloppen. Ze moeten het zes weken zonder mij doen en een aantal zaken hebben ze voor het gemak ook maar bij mij laten liggen. De beruchte root-password change kwam al standaard bij mij terecht, ondanks dat die nu redelijk eenvoudig via puppet uit te voeren is. Maar ja… Puppet… Dat is anders en dus eng… De hele dag hadden we weer achtergrondmuziek in de vorm van heipalen die de grond in werden geramd. Heerlijk! De hoofdpijn kroop langs mijn nek omhoog. Dat, de waakdienst en de tijd die ik nodig had om de overdracht te kunnen doen hebben me waar meer doen besluiten met af te melden bij Only Friends 🙁 Het wordt alles bij elkaar te veel. Bijtijds naar huis gevlucht en onderweg even wat boodschappen gehaald. Thuis en paar APC’s ingenomen en de was opgeborgen. Toen mijn hoofd weer wat rustiger werd, nog even aangelogd en verder gegaan met het schoonvegen van mijn straatje, zodat de komende weken overbrugd kunnen worden. Toen kwam er nog een oproep tussendoor. Niet van mijn werk, maar van een familielid. René worstelde met een vloerverwarming. En dan niet met dat ding zelf, maar met de aansturing. Hoe ze de boel ook programmeerde, het werkte niet als gehoopt. Of ik heel misschien, eventueel even zou willen kijken. Even een pizza in de oven opgewarmd en nadat ik die opgepeuzeld had, me op laten halen voor een excursie vloerverwarming. Laptop mee, voor het geval dat… Ter plekke bleek uiteindelijk dat er miniscuul, miniatuur, micro-switchje verkeerd stond ingesteld. En dan helpt mijn onkunde in de hele materie… Ik loop gewoon alles af om te zien of er iets opvalt. Met het schakelaartje kon je aangeven wat voor type kleppen je had:  “standaard open” of “standaard dicht”. De computer stond ingesteld op standaard open en ik wist al van eerdere experimenten met de kleppen dat die “standaard dicht” waren. René heeft alles weer herprogrammeerd en tot onze grote vreugde begon de boel te doen wat we wilden. Inmiddels was het buiten begonnen te sneeuwen en ik ben weer voorzichting naar huis gebracht. Annet was er al, maar was lekker aan het uitzoeken waar ze morgen naar toe moest en hoe. Later kwam Colin ook weer en was mijn woensdag weer compleet. Truste.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.