Verduijn Cichlids

Zaterdag, 2 februari. Thuis wakker geworden. Dat is weer eens iets anders. De vorige keer was Annet er in ieder geval nog, omdat we ergens heen gingen waarbij het handiger was om vanaf mijn huis te vertrekken. Deze keer was het anders. Colin was nog wel bij me. Die ga ik straks naar Hoofddorp brengen waar hij met wat vrienden Dungeons & Dragons gaat spelen. Monique haalt hem daar weer op, zodat ze morgen samen met Ria in de buurt kunnen gaan rondkijken. Ik ben doorgereden naar Oud Verlaat, alwaar de firma Verduijn Cichlids zit 🙂  Eindelijk kon ik dan even de tijd nemen om nieuwe bewoners voor mijn bak uit te zoeken. Eindelijk kreeg verstoppie weer maatjes. De kwekerij is geen spat veranderd. In mijn gevoel was het groter, maar na goed kijken, bleek het gewoon onveranderd te zijn. Een paar rondjes langs de bakken en toen de keuze laten vallen op een groep zebra cichliden. Het zijn nog jonkies, dus allemaal oranje. Later als ze groot worden, kleuren de mannen blauw op met donkere zebra strepen over hun lichaam. War het aantal betreft npg wat ruimte gelaten voor een andere soort, maar ze hadden op dit moment geen soorten die ik er bij wilde hebben. In eerste instantie gaat mijn voorkeur uit naar een groepje Labidochromis Caeruleus, maar die hadden ze momenteel niet. Een andere keer dan maar weer 🙂 Moet ik nog een keer 🙂 Snel terug naar huis met de nieuwe aanwinst. De zak snel in het aquarium gehangen om de temperatuur gelijk te laten worden. Ondertussen weer wat stukken glas in verwerkbare maten gesneden en in kartonnen dozen gedaan. Langzaam maar zeker verdwijnt al het glas. Deze keer de oude schuifdeurtjes van de oude kast. Die lagen nog als afdekplaten op het nieuwe aquarium, maar na het schoonmaken van de originele afdek platen, konden die geplaatst worden en de oude glasplaten versneden worden. He is ene tijdrovend proces, maar dat wist ik al een poosje… Vanaf drie uur kon ik ook de ijskrabbers ophalen bij het postkantoor. Die waren daar afgeleverd, omdat ik toch nooit thuis ben. Ook besloten om, ondanks de waakdienst, toch naar Hillegom te gaan. We gokken er maar op dat het goed gaat. Spullen ingepakt en op pad. Een van de ijskrabbers nog even naar huis gebracht en in Colin zijn kratje gelegd. Die kan naar Monique toe. Een van de andere in mijn auto gelegd en de laatst ten slotte meegenomen voor Annet. Bij het eten waren ook Luke, Guus, Timo en Lisanne er. Sam ook, maar die kon niet meeeten, omdat hij nog uit eten ging. Jammer joh… Na het eten nog een rondje door de Zilk gelopen en de rest van de avond lekker op de bank gehangen. Truste!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.