CAPGEMINI-FOUNDATION

Maandag, 4 februari 2019. Vanmorgen toch wat gespannen wakker geworden. Vandaag begint mijn opleiding tot “software developer”. Bijtijds maar op pad gegaan om op tijd in Houten te zijn. Gelukkig reed het lekker door. Ik was niet eens de eerste 🙂 Omdat dit een eerste keer is dat deze opleiding gegeven wordt, waren er diverse “derden” aanwezig. Allereerst natuurlijk Kiona, die dit vanuit onze HR regelt. Dan nog een account manager van CAP Gemini die we vaker gaan zien, omdat hij gaat zorgen dat alles goed komt. Dan nog iemand van KPN van wie het initiatief uit is gegaan om deze opleiding te gaan geven, zodat we uit onze eigen poel van mensen kunnen gaan putten. Dan natuurlijk de instructeur van het technische deel. Ook onze instructrice van het “zachte” deel kwam zich voorstellen, enz, enz. Wat volgde was een iet wat chaotische dag waar we van de hak op de tak sprongen om vast kennis te maken met de wensen en eisen van “een klant”, maar dat was nog voor we ook maar iets over software development gehoord hadden. Toen nog wat technische ellende om iedereen op zijn laptop een omgeving te laten maken waar we in konden werken. Al met al een wat vreemde volgorde van dingen, die wellicht expres zo gedaan is om ons op het verkeerde been te zetten en onze routine te verbreken. Wie zal het zeggen. Na een best intens dagje waarbij al snel bleek dat er best een niveau verschil is tussen de mensen. Er zijn echte techneuten en echte “praters”. De techneuten “zien” de uitwerking al voor zich, terwijl de praters vraag na vraag hebben om alles maar van alle kanten belicht te hebben. Dat laatste is geheel tegenstrijdig met de agile wijze waarmee we gaan werken: zodar je “iets” weet, bouw je het en publiceer je dat om vervolgens in een volgende sprint het volgende item te bouwen. Aan het einde van de middag gingen we met volle hoofden weer op huis aan. In de hele groep is er niemand die uit de buurt komt, dus iedereen had nog een flinke reis voor de boeg. Houten is echt een KPN tempel die koste wat kost gebruikt moet worden 🙁 Bij mams lekker bij kunnen komen en lekker lasagne gegeten. Niet al te laat naar huis gegaan en naast de noodzakelijke dingen, lekker op de bank geploft en naar deel twee van de Hobbit gaan kijken. Voor straks vast: truste!

About Peter Hofman 2147 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.