Eggishorn/Aletschgletsjer

Woensdag, 20 februari 2019. Opstaan ging al moeizaam. Ontbeten en de bus naar de gondel gepakt. Skispullen weer aangejurkt en optimistisch de blauwe heimatt route op gegaan. Dom! Hij zag er toch wel spannender uit dan de kleur deed vermoeden. Ook het continu kruizen met een rode piste geeft niet veel rust. Daarbij was mijn controle over die latten behoorlijk ver te zoeken. Bochtjes rechts lukten eigenlijk helemaal niet. Daardoor zo’n beetje de hele afdaling remmend gedaan. Bij een van de tussen stopjes besloten dat ik hier geen zin in had. Mijn hoofddoel werd “veilig naar beneden en afnokken”. Dat stelde ik later bij naar “oefenpiste”. Dan kunnen Annet en Timo samen doen wat ik toch niet kan en ga ik proberen mijn draai weer te vinden op de oefenpiste. Vanmiddag zien we dan wel weer. Bij de koffie zat ik me te bedenken dat het eigenlijk verbazingwekkend goed gaat, Ondanks dat het even niet lukte. Na de koffie dan maar naar de oefenpistes. Hoewel het daar wel iets beter ging, waren die pistes niet echt zinnig meer om te doen. Via een simpelere blauwe piste weer bij het beginpunt aangekomen en daar nog wat geskied. Inmiddels werd het lunchtijd en op weg naar ons verzamelpunt kwam ik Ruud en Betsy nog tegen. Dat zijn de verhuurders van ons hutje. Na de lunch bij Bergfreund ben ik met Annet nog de panoramapiste gaan doen. Halverwege hadden we alle twee genoeg voor vandaag. Timo was een rondje bettmeralp aan het doen en Annet en ik zijn samen nog boven bij de gletsjer gaan kijken. Met de gondel naar de Eggishorn en doorgelopen naar het uitzicht op de grootste gletsjer van Europa, de Aletschgletsjer. Daar konden ze even geen koffie maken, dus moest ik het even met thee doen. Na even lekker van het uitzicht te hebben genoten zijn we weer afgedaald, waar Timo al stond te wachten. Samen met de bus terug naar het huisje voor de “chicken tonight met ananas”. En nu verder relaxen. Alvast welterusten!

About Peter Hofman 2147 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.