Eureka!

Woensdag, 27 februari 2019. Vannacht gelukkig niet wakker gelegen van het probleem van gisteren. Vandaag was het weer lekker rustig op de weg, dus was ik nu wel lekker bijtijds op de cursus. Meteen Maurice maar even aan zijn jasje getrokken om mee te kijken met mijn probleempje… Uiteraard zag hij het al meteen 🙁 Maar daar is hij natuurlijk de instructeur voor. Hij wees het op een gegeven moment eigenlijk gewoon aan, maar toch zaten we er wazig naar te kijken… Tot het muntje viel. We hadden de mockup soort van gekopieerd van een andere en de aanduiding “respons” die er in stond was niet een vereist, gereserveerd woord, maar een door iemand gekozen waarde… Nadat ik dat in onze waarde “activiteiten” had veranderd, floepte alle gegevens opeens op ons scherm! De theorie van vandaag behandelde databases. En dan met name die waar we mee gaan werken: MySQL. Dat was op zich al meteen wat bekender terrein. Hoewel ik uiteraard op de old-school methode gegevens op ging halen. Dingen als left-, right, inner- en outer-joins, waren “in mijn tijd” nog onbekend. Maar ik kreeg de gegevens er wel op de “ouderwetse manier” uit 🙂 Dit tot grote hilariteit van Maurice 🙂 Na de pauze nog even de laatste hand gelegd aan ons deel van de site. Zowel de voorkant als de managementportal, maken nu gebruik van de mockup. Hierdoor kunnen we nu echt variabel testen. En belangrijker: we kunnen straks een redelijk visueel kloppende site laten zien aan onze “klant”. Die bleek wederom aangenaam verrast. We schijnen toch iedere keer net een stapje verder gezet te hebben als ze denken 🙂 Na de presentatie nog aan een volgende uitdaging begonnen: een datum selector die globaal voor het systeem kan gaan werken… Op tijd weer naar huis gegaan, de neiging onderdrukken om nog even door te klussen. Dat is op zich wel lekker, maar maakt dat de thuisreis een groot filedrama wordt. Via de döner en de supermarkt, thuis gekomen. Ik had mijn schoenen nog niet uit of de Pokébabes deden een oproep of ik heel misschien alsjeblieft kon komen raiden. Schoenen weer aan en de fiets gepakt. Twee raids mee kunnen helpen en weer naar huis. Lekker op de bank verder klussen aan de facade… Ondertussen wachten op Colin en dan straks lekker naar bed. Morgen weer een dag…

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.