We komen er wel…

Donderdag, 21 maart 2019. Het was weer een puzzel dag. Ten minste… Annet bracht Colin even bij mijn moeder langs, zodat die niet een uur te vroeg op school was. Ik kon daardoor toch redelijk bijtijds naar Houten. Ik zal blij zijn als die opleiding achter de rug is. De reisdruk is erg hoog. Ik zal wel een de afstand op zich moeten gaan wennen, want als het kantoorpand aan de Paalbergweg dicht gaat in mei, wordt Houten onze nieuwe standplaats. Dan is het echter wel minder belangrijk hoe laat ik er ben. Nu moet ik natuurlijk gewoon om half negen aanwezig zijn voor de start van de opleiding, maar straks steekt dat niet meer zo nauw. Ik ga sowieso wat thuiswerk mogelijkheden bedingen, want ik heb al vast geen zin om alle dagen van de week die reis te moeten maken. Dan ben ik toch wel blij met mijn kantoortje 🙂 Dus eigenlijk blij dat ik toen een echt bureau in mijn rommelhok heb weten te manoeuvreren. In de ochtend een re-cap van de afgelopen week en op verzoek nog wat oudere dingen. Al snel dook die re-cap door de barrière heen en werd er weer een boel nieuw spul besproken. Toen ben ik afgehaakt en maar vast verder gegaan met het project. Dit werden dingen die eigenlijk verder gingen dan we zouden hoeven te doen in de training en aangezien de rest al complec genoeg was, vond ik het wel prima. Met mij nog een aantal, want ik zag meer mensen tikken in plaats van opletten. Dat is dan ook geen probleem in de opleiding, maar wel een beetje jammer. Na de pauze weer met het team verder aan het project. Ik had inmiddels het kunstje van gisteren ook toegepast op de reserveringen van geplande activiteiten. Niet alles ging zonder slag of stoot, want er bleven weer ergens velden leeg, die we graag gevuld zagen. In het debug venster zagen we wel wat er fout ging, maar het waarom was nog niet zo heel eenvoudig. Voor ons dan, want Maurice wist al snel waar het pijnpunt lag. Hij wist wel niet zeker hoe we het moesten verbeteren, maar met wat “educated guessing”, kwamen we er snel uit. Hij had het zelf nog nooit op die manier gedaan, maar vnd het wel een slimme oplossing. Hij kon ons meteen ook de voor- en nadelen van mijn manier vertellen, maar ons ging het er om dat het werkte. We hebben nu dus een tabel met activiteiten. Daarnaast een tabel met een planning die de naam van de activiteiten uit de eerst tabel haalt. Tot slot een tabel met reserveringen die dan weer de datums uit de tabel met de planning haalt en de naam weer uit de tabel met activiteiten. Via “swagger” kunnen we alle tabellen manipuleren, dus vullen, muteren en weer legen. Nu nog via de “voorkant”, dus de web pagina waar men normaal naar toe zou gaan. Toen we dat punt bereikt hadden, ben ik naar mams gegaan. Ik had gehoord dat die zich net zo lekker gevoeld had vanmorgen en dat ze naar de dokter zou gaan. Dus snel naar het dorp. Gelukkig voelde ze zich al beter en ook de dokter had niets verontrustends vast kunnen stellen. Na het eten weer samen met Colin naar huis. Sinds tijden weer eens gaan knutselen aan het SDL weerstation. Ik heb inmiddels de GrovePowerSaves binnen, eentje waarmee ik de OLED uit en weer aan kan zetten en belangrijker; eentje waarmee ik de AM2315 uit en weer aan kan zetten zodra die een foutieve meting geeft. Daarmee wordt die een soort van hard gereset en zo hij weer probleemloos moeten kunnen werken tot een volgende fout optreedt. De kabletjes vast aangesloten en de klittenband vast op de printjes geplakt. Nu wachten tot ik een keer overdag thuis ben om de boel in de behuizing te bouwen. Dat doe ik liever niet ‘s avonds als het donker is. Nu nog even lekker op de bank hangen en dan bijtijds naar bed. ¡Hasta Mañana!

About Peter Hofman 2139 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.