Laatste echte dag :(

Donderdag, 28 maart 2019. Na de wekker meteen maar in de actie gesprongen. Annet was als eerste klaar om weg te gaan. Wat later waren Colin en ik zo ver. Ik heb hem weer bij mams gebracht, zodat ik op tijd naar Houten kon en hij nog even rustig kon zitten tot hij naar school moest. Volgende week begint het “normale” leven wat dat betreft weer. Toch nog net iets te laat de cursus binnen gerold, maar dat was geen probleem. Ze waren ong aan het inventariseren wat te doen vandaag. Even verder met de ngrx state management. Toen nog even een aantal dingen opnieuw de revue laten passeren. Opnieuw even een aantal dingen zien gebeuren. Maurice blijft een soort code-goochelaar! Begin maar gewoon met tikken wat je wilt doen. Dan begin je dat ik code te vertalen en definieer je hier en daar wat je wilt gebruiken en voor je het weet, heb je weer een stuk werkende code… Het zal nog wel een poosje duren voor wij dat ook kunnen 🙁 De troostende woorden dat we veel meer “presteren” dan vooraf verwacht was, help niet heel veel. Dat zeggen ze natuurlijk altijd. Kennelijk had Maurice vooraf zijn bedenkingen had toen CapGemini met het lijstje kwam van wat in de opleiding behandeld moest worden. Gelukkig stelden we dus niet teleur 🙂 Na de herhaling nog even samen met Pieter aan de code gewerkt. Refactoren. Ofwel “netjes maken”. Zorgen dat alle enkelvouden ook enkelvoudig genoemd worden en alle meervouden meervoudig. Naamgeving “leesbaar” maken, zodat de code leest als een begrijpbare instructie. Oh en de observables netjes van een $ voorzien! In de middag werd het een beetje free-wheelen 🙂 Het werd een soort vrij vragen-uurtje terwijl we ondertussen nog verder knutselden aan het project en af en toe een geinig videootje getoond kregen. Vooral die waar echt iedere browser-hack die je kon bedenken, misbruikt werd in een pagina… Wie echt even gek wil worden, moet maar eens gaan naar “The Most Annoying Site“. U IS GEWAARSCHUWD! KLIKKEN OP EIGEN RISICO 🙂 Ik heb het gedaan en er gaat niets stuk 🙂 Voor wie wil weten hoe dit werkt, klik op “YouTube: The Most Annoying Website – Feross Aboukhadijeh – JSConf US 2018“. Samen met Pieter een beetj ede puntjes op de “i” gezet en een aantal kapotte dingen weer gerepareerd. Aan het einde van de middag Maurice vast gedag gezegd. Ik weet nog niet hoe het morgen gaat lopen, maar ik wil niet het risico lopen hem niet meer te zien zonder even persoonlijk te bedanken, dus even de hand geschud om hem hartelijk te bedanken voor acht leerzame weken en gezegd hoe leerzaam het was geweest (en ook hoe frustrerend af en toe 🙂 ) Toen naar mams. Na een lekkere portie nasi met Colin weer naar huis. Ik kan het toch niet laten om nog verder te knutselen. De “klant” wilde ook de afbeeldingen van de acticiteiten in de backend zien, dus die heb ik daar als mini plaatjes neergezet. In eerste instantie vind ik het niets, maar het zal wel wennen zijn. Mijn teamgenoten vinden het er wel mooi uitzien en de klant wil het dus… Zometeen lekker naar bed! Truste!

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.