Aquarium bewoners

Zaterdag, 6 april 2019. Omdat Annet vandaag de hele dag op pad is op een vrijgezellen feestje, was ik thuis  gebleven. Te meer omdat we morgen ook uit Badhoevedorp naar Rotterdam vertrekken om bij de marathon te gaan kijken. Kijken of we Luke zien lopen. Ik had dan ook weinig motivatie om mijn bed uit te komen. Aangezien ik van plan was om de laatste soort Malawi Cichlide voor in mijn aquarium te gaan kopen en die ook gereserveerd had, ben ik toch maar op gang gekomen. Niet veel later was ik op weg naar Oud Verlaat, naar de firma Verduijn Cichliden. Eerst even lekker rondgekeken in alle bakken. De achterdeur stond open, dus ik ben ook nog even in de kwekerij gaan kijken. Wat opviel was de bak met Pseudotropheus Saulosi en dan met name de sticker “Kweek! Niet voor verkoop!”. Deze soort was in het wild behoorlijk aan het uitsterven en deze bak met wildvang is redelijk kostbaar. Na het rondje heb ik me dan maar bij de bak met Melanochromis cyaneorhabdos Maingano gemeld. De sticker “10 stuks gereserveerd” sloeg op mij 🙂 Tien stuks rijker en wat euro’s armer, heb ik de terugreis weer gemaakt. Hoewel Nederland niet groot is, zijn er plekken die best ver weg liggen. Oud Verlaat is er een van. Daarom had ik de vissen ook voor alle zekerheid maar gereserveerd. De zak in mijn bak gehangen om de temperatuur langzaam gelijk te laten worden en nog even snel naar de supermarkt. Na de boodschappen, de vissen losgelaten. Mijn visbestand is nu compleet. In de brievenbus zat het schermpje dat ik in de behuizing van mijn omgebouwde retro GameBoy kan plaatsen. De omgebouwde Gameoy Zero heeft een tft scherm, dat onder de behuizing van de GameBoy valt. Er zijn echter bedrijven die venstertje hebben gemaakt die precies in de uitsaping van de behuizing vallen en zo de diepte opvullen en meteen het tft scherm beschermen. Voor een paar euro bestel je ze. Na dat op zijn plek gelijmd te hebben, heb ik de rest van de middag een beetje aangerommeld tot Annet kwam. Samen naar “De Houten Klaas” gelopen om gezellig uit eten te gaan. Jawel, dat kan ook in Badhoevdorp! Na een lekker etentje weer terug gewandeld.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.