WaarZoudeneWeZijnZonderDeTrein

Dinsdag, 9 april 2019. Opgestaan, snel broodjes gemaakt en net zo snel naar de bushalte voor de bus naar Schiphol. Deze keer maar eens opgelet hoe lang ik er nu echt over doe. Dat blijkt een minuut of twaalf te zijn. Daar kan ik de volgende keer rekening mee houden. Met de bus naar Schiphol om onderweg tot de ontdekking te komen dat de helft van de treinen niet rijden vanwege een probleem met de bovenleiding ergens onder Amsterdam. Op Schiphol bleek het beste alternatief de IC naar Amsterdam CS en van daar de IC richting Apeldoorn te nemen. Het eerste stuk ging vlekkeloos, maar de tweede etappe was zo druk dat een groot deel, waaronder ik, moest staan 🙁 In Hilversum ging een groot deel de trein uit en kwamen er weer zitplaatsen beschikbaar. Onderweg naar het pand, kwam ik nog langs een verkeersexamen. Hele schoolklassen met gele hesjes op de fiets. Allemaal rond het marktplein. Dan hadden die watjes in Badhoevedorp een simpelere plek! We begonnen al snel met het werkoverleg. Er was weer divers nieuws dat ons een echt déjà-vu gevoel gaf. Er is weer duidelijk een periodieke omslag gaande naar een nieuwe omgeving, die we een paar jaar geleden verlaten hadden, omdat het beter was om het anders te doen. Hoe meer dienstjaren, hoe meer golfjes 🙂 Aan het einde van de middag nog mijn bila met Hub. Daar kwam ik niet onderuit, maar gelukkig waren we snel klaar, dus kon ik snel richting het westen. Op de reisplanner had ik een trip uitgezocht. Onderweg naar de bushalte, floept die opeens op “vervallen”. Dat gezeur met de bovenleiding van vanmorgen geeft nog steeds problemen. Het beste alternatief was nu de bus naar Zwollen nemen en daar de IC richting Schiphol te pakken. Die bus schoot ook niet op en ik zag mijn aansluiting al verdampen 🙁 Gelukkig viel dat mee en kon ik zo in de trein stappen. Er was hier zelfs nog ruimte om te zitten ook. Een paar haltes verder liep het weer helemaal vol en moesten mensen blijven staan. Over het algemeen ervoer ik nooit zo veel problemen met het OV, maar hoe vaker je er gebruik van maakt, hoe vaker er iets mis loopt. Wel deze keer goed kunnen kijken op het natuurgebied Oostvaardersplassen. Op Schiphol maar even iets gegeten en toen de bus naar het dorp weer gepakt. Nog even langs mams gegaan, want die was gisteren de hort op geweest. Inmiddels thuis op de bank voor de televisie. Ook nog even de fout geparkeerde Smart die hier al maande staat opnieuw aangemeld. De melding was afgemeld omdat de auto niet aangetroffen zou zijn. Ik heb ze gisterenavond wel gezien in hun autootje van “Handhaving”. Op de hoek blijven staan en doen of je rondkijkt… Als je ietsje door waren gereden en opzij gekeken hadden… Maar dat was kennelijk te veel moeite. Nu mogen ze nog een keer komen. Hasta Mañana.

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.