Observables met Maurice

Donderdag, 11 april 2019. De wekker ging weer genadeloos af 🙁 Colin had weer slechts één proefwerk van twee uurtjes, dus daar hebben we iets voor bedacht. Annet vertrok weer als eerste en wij er iets later achteraan. Annet had lief mijn voorruit schoon gekrabt… Het had gevroren vannacht! Samen met Colin naar het Kaj Munk College gereden alwaar hij zijn proefwerk ging maken en ik me in de aula nestelde met mijn laptop. Lang leve het nieuwe werken! Even vie de 4G een VPN opzetten en het is net alsof ik gewoon op kantoor zit. Dit was meteen een mooie plek om even dom de password ronde af te maken. Nadenken is in zo’n school-aula onbegonnen werk 🙂 Ondertussen had een van de medecursisten als geintje een afbeelding gemaakt van hoe onze interne cursus site er uit ziet met als aanvulling diverse “observable” cursussen 🙂 Dit als knipoog naar de diverse keren dat we in herhalingen vroegen naar de bewuste observables 🙂 Verder gegaan met de wachtwoord ronde. Het blijft een uitdaging om een generiek deel te bedenken dat geschikt is voor alle systemen 🙁 Dat mislukte weer eens, dus zitten we nu met twee verschillende voor de rest van de maand… Boeiuhhh… We doen het er maar even mee. Inmiddels was Colin klaar en heb ik die onderweg naar mijn werk, thuis afgezet. Aan de Paalbergweg ook verder gegaan met de opruiming van de oude spullen. Weer wat privé mappen ingepakt en wat overbodige meuk weggegooid. Maar… Wat te doen met met Graficom archief? Dat gaat nog terug tot voor mijn tijd. Ook nog even een milieusticker voor Frankrijk aangevraagd. Dat duurt een poos voor je die in huis hebt en misschien ga ik nog een dagje hop-on-hop-offen in Lyon op de heenreis. Daar gok ik die vier euro wel voor. Vooral niet via de sites doen die je met Google vind, want daar betaal je al vijf keer zo veel! Gewoon even op de site van de ANWB de officiële site gevonden en geregeld. Aan het einde van de dag, Colin opgehaald en naar mams gegaan. Na het eten weer naar huis om lekker neer te storten. Wat later weer op gang gekomen en begonnen met het installeren van EduBuntu op een van de oude laptops. Misschien kan ik daar nog iemand blij mee maken. Het mini relais voor de Raspberry Pi was ook binnengekomen. Daarmee kan ik misschien zorgen dat het SDL weerstation netjes uitschakeld door de watchdog, maar ook weer in als de accu weer is opgeladen. Als ik de boel nu aansluit zoals beschreven, zal de watchdog wel de stroom van het systeem afschakelen als het programma gestopt is, maar de boel nooit meer opstarten. Daarvoor moet ik dan even de watchdog draad loshalen en weer vastzetten. Ik ga dat nu proberen te doen met een relais. Zolang de Pi op stroom staat, houd een relais de verbinding van de watchdog draad in stand. Als de software dan stop vanwege een te lage spanning, zal de watchdog de stroom er ook afschakelen. Vervolgens zal het relais afvallen, waardoor de verbinding met de watchdog verbroken is en kan de stroom weer ingeschakeld worden als de accu opgeladen is. Omdat het relais af is, is het draadje effectief dus losgetrokken. Als de boel weer opstart, zal het relais de verbiding weer in stand brengen en werkt de watchdog weer… We gaan het meemaken!

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.