Pokebabes

Vanmorgen lekker uitgeslapen. Colin bleef zelf nog langer in zijn bed. Ik ben maar eens verder gegaan met het opruimen van mijn balkon. Daar ligt nog een flink deel van het oude aquarium verspreid. Eerst maar eens alle keien naar de hoek verplaatst. Onder het weerstation staan mu twee plastic kistjes met zand en met keramisch filter materiaal omringd door kilo’s maas-keien. De oude bedrading TL houders en buizen en weet ik wat nog meer voor spul is in een jute zak verdwenen, klaar voor de afvoer. Hiermee oogt het stuk balkon voor mijn huiskamer al redelijk opgeruimd. Als je beter kijkt ligt er nog zat aan stukjes plastic, zand en glas! Dat laatste moet even voorzichtig en secuur nog opgeruimd worden, maar dat doen ik als het hele balkon zo ver is. Voor mijn slaapkamer ligt nog genoeg. Daar wel ook al wat kleinere dingen in de jute zak gepropt. De volgende stap daar is het klein maken van de bodemplaten van het oude meubel. Die moeten even in hapklare stroken gezaagd worden. Eerst met de haakse slijper het metalen frame doorsnijden en dan met de decoupeerzaag het houten blad. Het is niet eenvoudig allemaal, maar er zit nu wel een tijdsdruk achter. De volgende keer wil de schoonmaakster de ramen lappen en dat gaat nu niet. Toen kwam de oproep om nog een rondje Latiossen te gaan vangen. Colin gevraagd of hij zin had en dat hij dan wél zijn bed uit moest komen. Samen met de Pokebabes een rondje gedaan. Weer thuis moest Colin meteen inpakken voor een sessie D&D bij Sem in Hoofddorp. Na hem weggebracht te hebben ben ik naar mams gereden. In de hoop dat de nieuwe internet hardware er was. Helaas niet en met het verstrijken van de tijd werd de kans steeds kleiner. Wel nog even de auto weer op de brede sloffen gezet. Ik heb toen nog maar een oude netwerk kabel naar de huiskamer getrokken zodat er in ieder geval iets van internet was. En net als je weg wilt gaan gaat de bel… De spullen! Eerst de router maar eens uitgepakt. Na het overzetten van alle kabeltjes en het inschakelen van de stroom, kwam de nieuwe router tot leven. Omdat de laptop toch met een kabel verbonden was, hoefde ik me nog geen zorgen te maken over wifi codes en kon ik meteen de router configureren. Snel was internet weer beschikbaar. Toen het kastje van de televisie vervangen. Die moest nog helemaal inladen, wat even duurde, maar toen hadden we ook daar weer beeld. De default instellingen ben ik niet blij mee, dus die heb ik nog aangepast. Ook de VPN verbinding met mijn huis weer hersteld en als laatste de draadloze printer weer gekoppeld! Succes! Nog een bak koffie en weer naar Hoofddorp om Colin weer op te halen. Straks lekker naar bed.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.