Tree Climbing Company

Vanmorgen ging de wekker. Vandaag ging ik in bomen klimmen! Hoog! Met een touw! Aan de europa boulevard afgesproken met Mark. Hij had een afmelding op het laatste moment, dus waren we met z’n tweeën. Privé les dus. Met alle spullen naar de eerste boom. Uitgebreide uitleg en nadat ik ingetuigd was kon ik mijn eerste metertjes de lucht in. Met een eerste blik op de bovenkant van een lantaarnpaal vond ik het al hoog. Terwijl ik eigenlijk amper van de grond was. Na een paar keer heen en weer kwam het moment dat er naar Hoog in het Gijsbrecht van Aemstelpark #7 geklommen moest worden. Dat lukte zowaar! Met trillende handjes het logboekje ingevuld en weet afgedaald. Nadat we alles weer opgeruimd hadden zijn er naar de volgende boom gegaan. Daar gingen we meteen in de actie. Deze keer kreeg ik een ander klimzekering, waar ik weer even mee kon oefenen. Snel weer naar boven, naar Hoog in het Gijsbrecht van Aemstelpark #6. Inmiddels was er man komen kijken die foto’s aan het maken was voor een fotoboek over buitenveldert. We verschijnen dus misschien in de volgende druk 🙂 Steeds relaxter ging ik in de boom. Tien meter klinkt niet indrukwekkend, maar dat is toch anders als je daar hangt. De volgende boom bevatte Hoog in het Gijsbrecht van Aemstelpark #2. Dat was nog een grapje, want die kregen we zo niet open. Tot ik ontdekte dat een zijkant niet echt vast zat en de schroeven nep waren en dat je het omhoog kon scharnieren. Inmiddels was er nog een maatje van Mark ook komen kijken. Zie wilde ook wel even meeklimmen. We hadden nog tijd voor één boom en door mocht ik helemaal zelf doen. Het was wel meteen een nare. Maar de door mij bedachte oksel, bleek de goede te zijn. Na een aantal vergeefse worpen, heb ik de katapult er maar bij gepakt. Dat ging beter en snel hing de werplijn op zijn plaats. De klimlijn volgde snel en het verankeren ging ook goed. Er volgde ten minste geen commentaar. Na alle gecontroleerd te hebben en een vragende blik richting Mark ben ik naar boven geklommen. Daar Hoog in het Gijsbrecht van Aemstelpark #1 gelogd en afgedaald. Mark ging deze ook zelf nog even doen via mijn rig, dus kennelijk vertrouwde hij daar voldoende op. Nadat we alles weer netjes op hadden geruimd, zat de dag er weer op. Nog even nagepraat en toen afscheid genomen. Lichtelijk gesloopt weer in Hillegom aangekomen en verder een rustig avondje houden.

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.