Blijdorp

Vanmorgen na een vreselijk brakke nacht uit bed gestrompeld en op gang gekomen. De hele nacht opgesprongen, door mijn huis gedwaald en weer in bed geploft. En als het dan moet, ben je gesloopt 🙁  Colin was wat frisser, die had wel gewoon geslapen en samen de voorbereidingen voor de dag gedaan. Iets later dan gepland richting diergaarde Blijdorp gegaan. Daar bleek al snel dat we niet de enigste waren. In file over het al behoorlijk volle parkeerterrein naar een deel waar nog plek was. Gelukkig werd dit allemaal begeleid door verkeersregelaars dus dat verliep verder zonder problemen. De rijen waren navenant lang, tot het Colin opviel dat er nog meer kassa ingangen waren, waar geen mens stond… Dus nel die kant op. De Artis passen en het betalingsbewijs leverde vijftig procent korting op, dus dat werd twee-voor-de-prijs-van-één 🙂 En met de huidige toegangsprijzen is dat best significant. Meteen linksaf het oceanium in. Dat blijft toch altijd wel mijn favoriete ding in welke dierentuin dan ook: de vissen. Omdat we toch de hele dag de tijd hadden, hebben we alles op ons gemakkie bekeken. Toen we het oceanium uit kwamen hebben we ons door het, inmiddels niet meer zo heel, nieuwe gedeelte heen gewerkt. Colin was verliefd op de poolvosjes 🙂 De ijsberen ontwaakten net leek het wel. De ene lag nog voor Pampus en de andere kroop net overeind. Verderop de buffels met een jong. De leeuwen hadden nog redelijk jonge welpen. Er was vorige week nog een girafje geboren, dat al door het verblijf dartelde. Verder Sem weer blij gemaakt met een foto reportage van de rode panda. Onderweg toch ook nog maar wat virtuele beesten gezocht in de vorm van Pokémon. Daar was de animo echter niet zo groot voor. Wel twee gyms overgenomen, maar die waren we na drie uur al weer kwijt. Na een rustpauze besloten om richting de uitgang te gaan. Wel nog even in de rij voor spirello en toen nog via de leeuwen, door het oceanium, naar het restaurant bij de ingang om nog even iets te drinken. Lekker de tijd vol zitten kletsen en na nog een laatste blik op de poolvosjes en het verplichte rondje souvenirwinkel, weer naar de auto. Op naar De Beren in Delft, waar we gereserveerd hadden. Ondanks dat we voor vier gereserveerd hadden was het geen enkel probleem dat we met z’n tweeën kwamen. Weer ondanks het lekkere eten, heeft het me niet super gesmaakt. Had iets te maken met het gereduceerde gezelschap. Na het toetje weer op huis aan en nu lekker hangen. Hopen dat de nacht wat rustiger is dan de vorige.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.