Vaarwel Paalbergweg :(

Vanmorgen vanaf “huis” begonnen met mijn werk. Ik bleef nog even bij Annet om de monteur op te vangen die de nieuwe internetverbinding aan kwam sluiten. ZIGGO gaat het veld ruimen ten gunste van XS4ALL. Dan zijn we eindelijk af van het slechte televisie signaal en de bagger WiFi verbiding. Ziggo was nooit bereid hier iets in te beteken, tot het opgezegd werd. Toen die melding kwam ware ze “teleurgesteld dat ze de ervaren problemen niet op mochten lossen”. Alsof we ze daar de kans niet toe gegeven hebben, maar nee, de apparatuur was allemaal prima! Het lag echt aan de eigen bekabeling… Die is er nu in ieder geval uit en vervangen door ethernet bekabeling 🙂 De monteur kwam lekker bijtijds en vond het wel prima dat er al een en ander geregeld was. Hij was ZZP-er die per opdracht betaald kreeg en als er dan al veel geregeld was, scheelde dat voor hem weer 🙂 Ik had dus best vast het televisie kastje op zolder ook aan kunnen sluiten 🙂 Al snel had hij het glas kastje gemonteerd en de router aangezet. Meteen begon de televisie decoder zijn software op te halen en niet al te veel later hadden we beeld! Met het tweede kastje ging het net zo snel, en die zelfs zonder aangesloten televisie! Uit zijn hoofd wist hij de codes in te voeren! Toe die in orde was heb ik die op zolder aangesloten en de oude decoder weggehaald. Nadat we vastgesteld hadden dat alles werkte is hij naar zijn volgende klus gegaan. Ik heb nog even de router ingesteld naar mijn wensen 🙂 Dus met gastnetwerk voor iedereen en een VPN verbinding naar mijn huis 🙂 Al snel kon ik mijn eigen netwerk ook benaderen. Het SDL weerstation, de mediaserver en mijn NAS reageerden lekker op mijn verzoeken. Na het configureren van de WiFi’s even de QRC’s klaargezet om af te drukken. Dan kan Annet die ergens ophangen zodat iedereen makkelijk het nieuwe netwerk kan scannen met de telefoons. Tot slot nog even alles bij elkaar gezocht en gesorteerd op weggooien, weggeven, terugsturen en opruimen en toen naar de Paalbergweg. Nu echt voor de laatste keer 🙁 Morgen heb ik in Apeldoorn afgesproken, vrijdag werk ik niet en maandag worden we allemaal in Houten verwacht… Als eerste maar eens uitgebreid afscheid genomen van Monique van de beveiliging. Als ik vanmiddag weg ga, zit haar dienst er al op en dat zou jammer zijn. Verder gewoon verder met de orde van de dag. Er blijkt opeens nog uit diverse hoeken en gaten “spul” te voorschijn te komen waar nog iets mee moet. Er moet dus nog best veel beoordeeld worden op “weg of mee”. Dat kostte nog best veel tijd. En daardoor bleef er wederom weinig tijd over voor Only Friends 🙁 Ik zal blij zijn als alles straks een beetje genormaliseerd is. Dan kan ik ook eens gaan praten over het mogelijke vrijwilligerswerk onder werktijd. Dat schijnt mogelijk te zijn en dan zou ik gewoon een vrije woensdagmiddag kunnen nemen om me rustig, ongestoord en ontstresst aan Only Friends te kunnen wijden. Vooralsnog maar zorgen dat alles klaar staat voor de verhuizing. Even een tussenstop voor döner en naar huis. Annet was er al en Colin is nu ook net binnen. En dan nog dit… In navolging van het vijfentwintigste sterfjaar van Ratzenberger en Senna, nog een weetje. Bij de eerstvolgende GP F1 op vijftien Mei in Monaco werden de eerste twee plaatsen op de grid vrijgelaten. Een geverfde Braziliaanse vlag “lag” op pole en een geverfde Oostenrijkse vlag lag op P2 ter nagedachtenis aan beide rijders.

Hasta morgen!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.