Verbinding

Het begon weer eens al een redelijk normale vrijdagmorgen. Opstaan, ontbijt regelen voor junior en zorgen dat hij in de actie kwam. Hem gedropt bij de bushalte. Die rijdt nog de alternatieve route, ondanks dat de “kuil” nu we opgevuld is en het verkeer er weer rijd. We zagen de 145 net tegengesteld rijden, dus die zou binnen niet al te lange tijd op de halte komen. Ik hoefde dus niet voor alle zekerheid te wachten en ben meteen doorgereden naar mams voor het ontbijt 🙂 Nog even het beddengoed vervangen en het stammetje in de tuin gekortwiekt. Nog wat bramenstruiken in wording de tuin uit gegraven en weer lekker naar huis gegaan. Wat logistieke dingen voor mijn werk geregeld. Spullen klaar gezet zodat ik die maandag in Houten kan gaan gebruiken. Ook even aangegeven dat ik NIET van plan was om trainingen te gaan volgen in Maastricht of Groningen, omdat ze toevallig in Houten volgeboekt waren… Gelukkig is Keith van de pragmatische en heeft me gewoon ingedeeld. “Er valt altijd wel iemand af…” Ook nog het nieuwe hoedje van de bliksemdetector geplaatst op het SDL weerstation. Als nu de detector iets detecteert, zie ik ten minste het ledje oplichten. Voor test doeleinden is dat wel erg handig. En om in de 3D prints te blijven, heb ik het mica plaatje in de geprinte houder gelijmd. Het paste niet, dus heb ik maar een nieuwe uitsparing er in ge-Dremeld. Met de twee componenten Gorilla Glue het raampje vastgezet. Die gaat nergens meer heen als de boel is uitgehard. De volgende stap is om het geheel op de behuizing te lijmen en zo de sensor beter toegankelijk te maken voor licht. In de middag weer naar het Kaj Munk College om Colin op te pikken. Hij is erg gepikeerd over een roosterwijziging. Hij heeft er een uur bij gekregen, waardoor hij nu pas om kwart over drie uit is. Maar we zijn gewoon lekker naar Zandvoort gereden voor de traditionele bak vis. Dat kan gewoon en dan eten we maar wat kleins in de avond. Vanavond bleek hij echter ook nog met Monique en Ria uit eten te gaan, dus heb ik hem voor deze keer al eerder gebracht. Thuis nog even alle spullen ingepakt. Een tas voor het weekend. Een tas voor de wandeling morgen en een tas voor naar mijn werk maandag. En dan nog een tas met de spullen die we persoonlijk moesten verhuizen: het dock ,wat zo diefstal gevoelig bleek dat we dringend verzocht waren om die persoonlijk mee te nemen en de eigen kantoor spulletjes die nog links en recht slingerden. Al met al weer een hele volksverhuizing. In Hillegom was Annet nog lekker aan het werk. Ik heb de meterkast nog even gereorganiseerd om de kabels een beetje te bundelen en een extra stroom blokje op te hangen zodat de draden van de voedingen niet strak stonden. Ook de verbinding met mijn eigen router opgebouwd en getest. Ik had mijn huis erg goed beveiligd 🙂 Ik kwam nergens zo maar bij. Via de veilige omweg, kon ik wel de mijn media Raspberry Pi benaderen en de firewall aanpassen zodat ik er direct bij kon. Dat kunstje kon echter met mijn NAS niet, dus ik kan nog even niet bij de films en zo. Maar dat regel ik maandagavond nog wel even. De internetverbinding is nu in ieder geval een heel stuk stabieler en sneller. Morgen vroeg op om naar Meppel af te reizen, waar we dan de bus naar Lichtmis kunnen nemen om aan de volgende etappes van het Westerborkpad te beginnen. Eerst naar Staphorst en dan door naar Meppel.

About Peter Hofman 2197 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.