Lichtmis => Meppel

Vanmorgen vroeg op! We wilden weer een stukje Westerborkpad wandelen en we zitten inmiddels op een flinke reistijd het land in. Daarbij een zeer beperkte busdienst ter plekke, dus hadden we uitgerekend dat we om kwart voor acht weg moesten, zodat we in ieder geval op tijd in Meppel waren voor de bus van 9:41 naar Lichtmis. Daar zouden we dan om 10:10 aankomen waarna we onze wandeling konden starten. Zo bedacht, zo gedaan. We stapten de bus uit en konden meteen met de etappe beginnen. De eerste vandaag ging naar Staphorst. Het eerste deel was best leuk en mooi en het was goed weer dus op zich schoten we lekker op. Onderweg weer een cache mee kunnen pikken. “Langs de spoorlijn- Station Dedemsvaart” lag langs de route. Niet veel later begon mijn lichaam te protesteren. Het wilde eigenlijk niet meer bewegen. Alles protesteerde en ik moest echt moeite doen om de ene been voor de andere te zetten. Bij het binnenkomen van Staphorst liepen we een soort industrie terrein op. Dat kon Annet zich nog herinneren van de vorige keer dat ze hier liep. Dat leek haar toen een eindeloze trip. Ik vond het wel meevallen en al snel liepen we op het oorlogsmonument in Staphorst af. Daar eindigde etappe #23. Op het plein in een snackbar even een broodje gegeten en een kop koffie gedronken en na een toetje in de vorm van ijs-koffie, waar we best lang op moesten wachten hebben we de trip voortgezet met etappe #24 naar Meppel. Na de rust en het eten, ging het lopen een stuk beter en ongemerkt lieten we de kilometers achter ons. Eigenlijk voor we er erg in hadden, liepen we langs het parkeerterrein waar de auto stond. We zijn nog even doorgelopen naar het station om de etappe netjes af te tikken en om nog even wat te drinken. Toen weer naar de auto voor de terugreis. De volgende twee etappes zijn beiden voor een dag, dus die willen we gaan combineren in een weekend. Auto parkeren in Meppel. Dan de etappe naar Koekange lopen en daar een B&B nemen. De volgende dag doorlopen naar Hooghalen en daar vandaan met de trein terug naar Meppel om de auto weer naar het westen te nemen. Enigszins gesloopt kwamen we weer in Hillegom aan en gaan nu lekker rustig van de avond genieten.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.