Op een zolderkamertje

Vandaag niet veel gedaan. Rijkelijk laat uit bed gestapt en in de actie gekomen. Ik ben maar meteen aan de voorbereidingen begonnen voor de TL upgrade van Vopak. Alles wat ik vooraf al kan doen, hoef ik van vanmiddag niet meer te doen en zo schieten we dan wat meer op. Vanwege de overstap van Ziggo naar Xs4all is helaas wel Ziggo sport verdwenen en dat is met de GP F1 wedstrijden wel jammer. Gelukkig kun je ze gewoon per wedstrijd “kopen”! Dus even via het menu de hele race besteld en lekker zitten kijken. Ideaal! Ik had uitgerekend dat ik net de race af zou kunnen kijken voordat ik de TL upgrade kon gaan doen. Die was om vijf uur gepland. Ik heb nog getwijfeld om naar huis te gaan, want het in den beginnen rustige weekend mondde uit in een soort zoete inval 🙂 Maar dat zou niet lekker werken. Ik kon echter op zolder achter het bureautje van Joep gaan hangen, dus ben ik maar gebleven. Vlak voor het einde van de race, tijdens het spannendste deel overigens, hing de change coördinator aan de lijn of ik al online was. “Mijn” machine was al vrijgegeven voor het onderhoud, dus ik kan al beginnen. Net even genoeg getreuzeld om de race af te kijken en naar zolder verhuisd voor de upgrade. Die verliep gelukkig zonder problemen. Ten minste… Wat ons betreft. Alle stappen konden probleemloos doorlopen worden en een uurtje of twee later was het systeem geupgrade naar AIX71TL5SP3. En dat was de bedoeling. Ondertussen was het wel etenstijd geworden en kreeg ik lekker mijn soepje en hamburger uitgeserveerd 🙂 Dat was dan wel weer een voordeeltje. Max had het net niet gehaald. Hoewel hij als tweede over de streep kwam, had hij een tijd straf van vijf seconden opgelopen waardoor hij net van het podium af viel. Beetje jammer. Tegen acht uur kwam het bericht dat alles naar behoren werkte, maar dat een afdeling nog met bepaalde controles bezig was. We hoefde niet er niet meer bij te blijven. Als er nog problemen waren werden we wel gebeld en anders kwam er later op de avond nog een officiële gereedmelding. Dus nu laptop uit en lekker gaan niksen. Hopen op een verder rustige, ongestoorde avond!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.